ΣΟΚ: Στον Εισαγγελέα η διοίκηση Δούρου για την αγορά κτιρίου πολύ ακριβότερα από την αντικειμενική του αξία!

Φωτογραφία notioanatolika.gr

Την πρόθεση της περιφέρειας Αττικής να αγοράσει το κτίριο που στέγαζε τον ΟΠΑΠ στο Περιστέρι, με χρηματικό ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο της αντικειμενικής του αξίας, είχαμε διαβάσει και είχαμε αναδημοσιεύσει στις 7/8/2017. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αντικειμενική αξία του κτιρίου είναι 14.500.000€ και η Διοίκηση της κ. Δούρου προσφέρει 19.800.000€ για την αγορά, δηλαδή 5,3 εκ. € περισσότερα.

Το θέμα αυτό είχε σταματήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο “πάγωσε” τη διαδικασία ζητώντας εξηγήσεις. Η συνέχεια όμως φαίνεται ότι οδηγεί την κ. Δούρου και τα μέλη της συμπολίτευσης σε δύσκολη θέση και σε μεγάλη ανησυχία, αφού πλέον ο προϊστάμενος Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάζοντας την υπόθεση στην Εισαγγελέα του ανακριτικού τμήματος.

Όπως είχαμε σχολιάσει και στο προηγούμενο άρθρο η υπόθεση αυτή είναι πανομοιότυπη με την αγορά το κτήματος Ιόλα από τη Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Όπου η γαλαντόμα διοίκηση του κ. Σταθόπουλου με την θετική ψήφο ορισμένων εκ της μειοψηφίας της αντιπολίτευσης υπέγραψε την αγορά με διπλάσιο σχεδόν ποσό από την αντικειμενική του αξία σε καιρό κρίσης και ανέχειας, σε καιρό αύξησης της ανεργίας και της φτώχειας με γοργούς ρυθμούς.

Κοινές Αριστερές ΣΥΡΙΖΑίϊκες ιδεολογίες, κοινές αμφισβητήσιμες πράξεις που ενδεχομένως να αποπνέουν «οσμή σκανδάλου».

Τη διοίκηση της κ. Ρένας Δούρου μπλόκαρε η καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου επιφυλάσσεται, όταν ολοκληρωθεί η αγορά, να προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά για Παράβαση Καθήκοντος και Απιστία περί την Υπηρεσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του site notioanatolika.gr που ακολουθεί.

Στην περίπτωση του “Ιόλα” οφείλει να κινηθεί η αντιπολίτευση.  Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Βασίλης Ζορμπάς,  έχει δηλώσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντίθετος με τον τρόπο της αγοράς, καθώς και πως θα καταφύγει στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για να ελεγχθεί η νομιμότητα της αγοράς του “Ιόλα”.

 

notioanatolika.gr-

Έκθετη η διοίκηση Δούρου; Σοβαρότατες εξελίξεις για το θέμα της αγοράς του κτιρίου Συγγελίδη (πρώην ΟΠΑΠ), από την Περιφέρεια Αττικής!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2018 για τη διοίκηση Δούρου αφού στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται το ζήτημα της αγοράς του κτιρίου Συγγελίδη (σ.σ.: Είναι το κτίριο που στεγαζόταν η κεντρική διοίκηση του ΟΠΑΠ), από την Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από το σάιτ goneis.info σύμφωνα με το οποίο «ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάζοντας την υπόθεση στην Εισαγγελέα του ανακριτικού τμήματος κα Χρυσούλα Αρβανίτη»!

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης οφείλεται σε καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «η οικονομική αξία του εν λόγω κτηρίου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 14.500.000 ευρώ (σ.σ.: αυτή ήταν άλλωστε και η αντικειμενική αξία του κτιρίου) σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Καραμάνου».

Σημειώνεται ότι με βάση την απόφαση με αριθμό 1057/2017, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (την υπερψήφισαν μόνον τα μέλη – περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Δούρου) από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, κατακυρώθηκε η δημοπρασία αγοράς του ακινήτου ιδιοκτησίας «SYNERGO ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έναντι του ποσού των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 5,3 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την αντικειμενική τιμή του!

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρότατο αυτό ζήτημα είχε θίξει σε επιστολή του προς την κα Δούρου και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης αναφέροντας επί λέξει τα εξής: «Ασχοληθείτε καλύτερα, με την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, της Αττικής», όπως τις «αγορές π.χ. αξίας είκοσι (20) περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, για το νέο, κτίριο της Περιφέρειας, στο Περιστέρι! Αγορά, για την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από την Επιτροπή Καταλληλότητας, όλες τις άλλες Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων, έχουν προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες, θεωρώντας την, τουλάχιστον απαράδεκτη, από κάθε πλευρά, αν όχι σκανδαλώδη! Για αυτήν την αγορά κτιρίου , που θα γίνει σύντομα, με τίμημα 65% μεγαλύτερο απ’ την αντικειμενική αξία (σήμερα, που όλες οι πωλήσεις, γίνονται κάτω απ’ την αντικειμενική αξία) και έχει τεράστια προβλήματα πρόσβασης των ΑμεΑ, ο Δήμος Μαρκοπούλου, επιφυλάσσεται όταν ολοκληρωθεί, να προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά για Παράβαση Καθήκοντος και Απιστία περι την Υπηρεσία!».

Η επιστολή του κ. Μεθενίτη αφορούσε την πρωτοφανή παρεμβαση της περιφερειάρχου Αττικής, με την οποία η Ρένα Δούρου προσπάθησε, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, να εκθέσει πολιτικά τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου για το θέμα της αποκατάστασης του πολιτιστικού κέντρου της πόλης.

Αξίζει παράλληλα να επισημανθεί ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στα στελέχη της διοίκησης Δούρου, τα οποία έδειξαν να μην γνωρίζουν κάτι σχετικό και μάλιστα να θορυβούνται όταν, κάποια από αυτά, δέχθηκαν σχετική ερώτηση από το notioanatolika.gr.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Και σα να μην έφτανε αυτό, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρ. Καραμάνος, εκλήθη στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να παραλάβει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου η οποία απορρίπτει (δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι), την κατά πλειοψηφία έγκριση της αγοράς του επίμαχου κτιρίου έναντι των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ!

Γίνεται κατανοητό ότι εφόσον επιβεβαιωθεί και αυτή η πληροφορία, η διοίκηση Δούρου προεξαρχόντων της ίδιας της περιφερειάρχου αλλά και του κ. Καραμάνου, εκτίθεται σε μέγιστο βαθμό για ένα θέμα το οποίο ενδεχομένως να αποπνέει «οσμή σκανδάλου» όπως κατά κόρον έχει αναφερθεί στον τύπο!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter