Διακοπή των δημοτολογίων 12 με 22 Ιανουαρίου

Σταματάει από 12 μέχρι 22 Ιανουαρίου κάθε ενημέρωση τοπικού πληροφοριακού συστήματος Δήμου για τα δημοτολόγια των δήμων σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη που έγινε ΦΕΚ αρ 3 Τεύχος Β’ της 5ης Ιανουρίου 2017
Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω του ότι στις 22 Ιανουαρίου 2018 τίθεται λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του «μητρώου πολιτών»
Κατά τη διάρκεια των ημερών διακοπής δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες στα Δημοτολόγια των Δήμων. Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αιτιολογημένη αίτηση ενδιαφερομένου πολίτη δύναται να γίνεται καταχώριση εγγραφής στα χειρόγραφα βιβλία του δημοτολογίου.
Σε αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις οι συγκεκριμένες καταχωρίσεις θα εισαχθούν υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα στο νέο πληροφοριακό σύστημα μητρώου πολιτών, με την έναρξη της παραγωγικής του λειτουργίας στις 22 Ιανουαρίου.
Οι Δήμοι αμέσως με τη έναρξη ισχύος της παρούσας υποχρεούνται να φροντίσουν για τον εφοδιασμό τους με ληξιαρχικά βιβλία, γεννήσεων, γάμων, συμφώνων συμβίωσης, θανάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 παρ. 1 και 6 του ν.344/1976 «Περί ληξιαρχικών πράξεων» (ΦΕΚ 143 Α’), όπως αυτό ισχύει μετά την αντικατάσταση του από το άρθρο 29 του ν.3801/2009 (ΦΕΚ 163 Α’), σε αριθμό έκαστο όσες και οι ληξιαρχικές τους περιφέρειες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter