Απουσίες και Διάττοντες αστέρες

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά το πέρας της τελευταίας συνέντευξης του πρώην Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά σχετικά με πρόταση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την εφαρμογή της στο Δήμο μας, ακούστηκαν, όπως σας προανέφερα, ερωτήσεις και προτάσεις από κατοίκους που παραβρέθησαν.

Οφείλω να ομολογήσω ότι συμφώνησα, όπως και οι υπόλοιποι, σε μία συγκεκριμένη πρόταση. Κάτοικος που δίνει τον δικό του αγώνα διαδικτυακά για την πόλη με παρατηρήσεις και προτάσεις (σέβομαι το ότι θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του) πρότεινε να εφαρμοστεί ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν και ποιοι όχι.

Βέβαια όπως του απάντησαν είναι ήδη γνωστά τα άτομα, ένθεν και ένθεν, που απαξιούν να εμφανιστούν στις συνεδριάσεις, είναι γνωστά τα άτομα που έχουν ξεπεράσει τις τρεις (3) απουσίες που ορίζει ο νόμος, όπως επίσης είναι γνωστή και η τακτική ορισμένων που παρουσιάζονται για λίγο ώστε να γραφούν ως παρόντες και κατόπιν φεύγουν όπως ήρθαν.

Το ερώτημα είναι γιατί κανείς δεν επεμβαίνει. Η απάντηση είναι απλή και έχει δύο σκέλη. Πρώτον γιατί πιθανόν με την έξοδο από το Δ.Σ. του «αδιάφορου» μέλους ο επόμενος κατά σειρά μπορεί να μην είναι της απολύτου αρεσκείας του επικεφαλής ή μπορεί να είναι λίγο «δυσκολοσυνεννόητος» και δεύτερον γιατί ο «αποχωρήσας» για να κατέχει θέση στο Δ.Σ. φαίνεται ότι πήρε κάμποσα ψηφαλάκια και ποιος διακινδυνεύει να τα απολέσει;

Όμως το δημοτικό συμβούλιο μιας πόλης δεν είναι καφενείο όπου, όποτε θέλει πάει ο καθείς και όποτε θέλει φεύγει. Εξάλλου με τις ζωντανές μεταδόσεις όλοι οι πολίτες πλέον γνωρίζουν τι συμβαίνει, όπως και με τις αναρτήσεις των αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν παρουσίες και απουσίες. Γι’ αυτό κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί γροθιά στο μαχαίρι και καθένας να πάει στον πάγκο του. Γιατί που ξέρει κανείς, μπορεί κάποιου/ων τα μυαλά να πάρουν αέρα, να περιμένουν ότι το όνομά τους κάποια στιγμή θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην πόλη και από την πολύ αυτοπεποίθηση να καταλήξουν στη «γαϊδουριά» να εμφανιστούν ως διάττοντες αστέρες κάποια στιγμή μόνο για μια-δυο φωτογραφίες και με το πρώτο χτύπημα του τηλεφώνου να γίνουν καπνός. Υποθετικά πάντα μιλώντας, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αναίδεια αισχίστου είδους, προσβολή προς τους παρευρισκόμενους και φυσικά θα έδειχνε χαμηλό ήθος και έλλειψη παιδείας.

Γι’ αυτό κύριοι επικεφαλής και κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου προλάβετε πριν σας προλάβουν!

Όσο για τους δημότες – ψηφοφόρους … δεν τρώνε κουτόχορτο όπως νομίζουν μερικοί …

*Διάττων αστέρας είναι ένα φωτεινό σημείο σαν αστέρας που εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά στο νυχτερινό ουρανό, κινείται με ταχύτητα ανιχνεύσιμη με γυμνό μάτι επί λίγα (συνήθως 1 ή 2) δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται. (el.wikipedia.org)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter