Γενική Συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας από την Ένωση Δημάρχων Αττικής με ευρεία συμμετοχή από την Αγ. Παρασκευή

Με τη συμμετοχή πολλών νυν και πρώην Δημάρχων μελών της, η Ένωση Δημάρχων Αττικής πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 την ετήσια Γενική Συνέλευσή της και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ.Α..

Τα θερμά συγχαρητήρια και της ευχές των παρευρισκόμενων δέχτηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γεώργιος Ιωακειμίδης για την εκλογή του ως πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α..

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. και πρώην Δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν  τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τον προϋπολογισμό του 2018. Ο κ. Καμάρας τόνισε ότι κατά καιρούς η Ένωση Δημάρχων έχει αδικηθεί και έχει συκοφαντηθεί ένθεν και ένθεν. Τόνισε ότι η Ένωση έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και επανέλαβε ότι υπάρχουν επιτροπές που ασχολούνται με τα προβλήματα των Δήμων και οι οποίες πάντα διαβουλεύονται.

Αναλύθηκαν:

  1. Απολογισμός δράσης Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Οικονομικός απολογισμός διαχειριστικής περιόδου 1/1/2017 – 31/12/2017.
  3. Έγκριση δαπανών και απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2017 – 31/12/2017.
  4. Έγκριση Ετήσιου Σχεδίου Δράσης 2018.
  5. Έγκριση Προϋπολογισμού 2018.
  6. Διάφορα θέματα – Ενημερώσεις – Ανακοινώσεις.

Σχετικά με τις δράσεις της Ένωσης ακολουθούν άμεσα ο χορός στο «Περιβόλι του Ουρανού» που όπως φαίνεται πάει για sold out, στη συνέχεια η διοργάνωση του FORUM της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α., στις 22-24 Ιουνίου,  που αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί είτε στην Ύδρα, είτε στα Κύθηρα με τη ζυγαριά να κλείνει προς τον δεύτερο προορισμό και μια ημερίδα για τον Μάϊο με τόπο διεξαγωγής την Μάνδρα – Βίλια. Από το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν μία ημερίδα, διαδημοτικές συνεργασίες, ειδική συνέλευση με επίτιμα μέλη, το συνέδριο της ΚΕΔΕ, τα βραβεία της Αυτοδιοίκησης, συναντήσεις με φορείς και καθ’ όλο το έτος η έκδοση του περιοδικού «Ο Δήμαρχος της Αττικής».

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α Γιώργος Ιωακειμίδης στην ομιλία του τόνισε ότι  θα δοκιμαστούν ως Ένωση και ότι οφείλουν να φέρουν μελέτες για τα ρέματα της Αττικής.  Στις 27 Φεβρουαρίου 2018, όπως ενημέρωσε, μετά από καταγραφή των προβλημάτων των δήμων, αυτά  θα παρουσιαστούν στην Π.Ε.Δ.Α.. Ευχαρίστησε δε τον προκάτοχό του πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. Νίκο Σαράντη για το έργο που πρόσφερε στη διάρκεια της θητείας του.

Χαιρετισμό απηύθυναν αρκετοί από τα παρευρισκόμενα μέλη, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔΑ και νυν Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο νυν Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις αποζημιώσεις των δημάρχων αναθυμούμενος ένα περιστατικό επί υπουργίας Ραγκούση όπου ο υπουργός τους είχε καλέσει και μην έχοντας λύσεις, ούτε ανοίγοντας το θέμα των δημάρχων, τους έδινε ευχές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Βασίλειος Ξύδης , ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης  που πρότεινε τη δημιουργία επιστημονικής επιτροπής για θέματα ενεργειακά, αντιπλημμυρικά και διαχείρισης απορριμμάτων, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρήγορης Ζαφειρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Βασίλης Ξένος,  ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αλούκος Αλέξανδρος, κ.α.

 

Μεγάλη συμμετοχή είχε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αφού παραβρέθηκαν ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και οι πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Ζορμπάς, Αντώνης Σιδέρης και Λεονάρδος Χατζηανδρέου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και αναφέρθηκαν σε θέματα της Ένωσης Δημάρχων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού, Ζωή Ράπτη.

Πραγματοποιήθηκε  κλήρωση λαχνών με δώρο τη δωρεάν συμμετοχή στο ταξίδι της Ένωσης στην Πέλλα και κληρώθηκε ο λαχνός με το νούμερο 51.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter