Άκαρπη απέβη η παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 5-2-2018,  Σύλλογοι Γονέων και σωματεία εκπαιδευτικών στη Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με αίτημα να καλυφθούν τα κενά των δασκάλων στα σχολεία.

Στη συνάντηση με τον  Περιφερειακό Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Λόντο συμμετείχαν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής οι κυρίες Μαρία Ξυνογαλά και Ευαγ. Κοντού, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής κ. Ρένα Καρανικολάου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»  η δασκάλα του 8ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής κ. Γιανναρά, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, «Γ. Σεφέρης» που δραστηριοποιείται στους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ηράκλειου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων από τις ίδιες περιοχές, που αντιμετωπίζουν κι εκεί κενά σε θέσεις δασκάλων στα σχολεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, κ. Βασίλειος Ζορμπάς, επιζητώντας να ενημερωθεί ο ίδιος σχετικά, εξαιτίας των συγκεχυμένων πληροφοριών που φτάνουν στην πόλη μας για το θέμα της έλλειψης δασκάλων σε τρία (3) δημοτικά σχολεία.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σχολεία αναφέρθηκαν εκτενώς γονείς και εκπαιδευτικοί, δίνοντας παραδείγματα από τάξεις με 34 μαθητές λόγω έλλειψης δασκάλου, στις διαβεβαιώσεις που δεν εκπληρώθηκαν για την πλήρωση των θέσεων,  στην επιφόρτιση των εκπαιδευτικών με επιπλέον ώρες διδασκαλίας και ζήτησαν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Τόνισαν τις αντιφατικές απαντήσεις που έλαβαν στις κρούσεις που έκαναν έως τώρα. Πολλά ακόμη ήταν τα παράπονα που εκφράστηκαν, μαζί με την εκτίμηση, ότι το «myschool» είναι πρόγραμμα με ψευδείς εικόνες και με όχι καλή σειρά.

Οι Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 7 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και την τακτική οριστικοποίηση των στοιχείων του myschool και ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ είναι σε θέση να διαπιστώσουν ΑΝ και ΠΟΤΕ έγινε λάθος από την προηγούμενη βαθμίδα, αφού η διασταύρωση μπορεί να γίνει και από άλλα στοιχεία (πχ ωρολόγιο πρόγραμμα κλπ)

Ο κ. Λόντος από την πλευρά του υπήρξε εριστικός μην δίνοντας ή μην έχοντας απαντήσεις για όσα του αναφέρθηκαν. Ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και οι Διευθυντές των σχολείων μπορούν να δουν το «myschool» και όχι η Περιφέρεια. Αυτοί μπορούν και να κάνουν προσλήψεις, οι οποίες γίνονται μόνο βάση της εικόνας που παρουσιάζεται στο «myschool». Δεν φάνηκε να υπάρχει καλή διάθεση για συνεργασία εκ μέρους του και προχώρησε σε αερολογίες και υποσχέσεις, χωρίς να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ούτε να προβάλει κάποιες δεσμεύσεις. Μίλησε δε για «παιχνίδι» των συνδικαλιστών.

Όπως ξεκάθαρα δήλωσε, τα λάθη στο «myschool» οφείλονται σε άγνοια, ανευθυνότητα και σκοπιμότητα.

Ο κ. Λόντος ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει από την Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, υπεύθυνης για το «myschool», κ. Ευδοκία Καρδαμίτση, είναι πως υπάρχει πλεόνασμα ανθρωπίνου δυναμικού. Η ενημέρωση που είχαν οι γονείς από το γραφείο της κ. Καρδαμίτση ήταν, ότι θα γίνουν προσλήψεις και Δευτέρα – Τρίτη θα καλυφθούν τα κενά.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter