Σύλλογος “Ο Περικλής”: Αντιδήμαρχος Παιδείας ξεσπαθώνει κατά των εκπαιδευτικών

Θέμα : Αντιδήμαρχος Παιδείας ξεσπαθώνει κατά των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το τελευταίο διάστημα οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε καταγγελίες ανυπόστατες και απαράδεκτες από μεμονωμένους γονείς αλλά και από δημόσια πρόσωπα ,αρκετές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Καταγγελίες ωστόσο που αφορούν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας , την πολιτική των περικοπών και επί της ουσίας της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Αυτή τη φορά όμως ξεπεράστηκε κάθε όριο!
Από τις 8 Ιανουαρίου μαθητές , γονείς , εκπαιδευτικοί σχολείων της περιοχής μας ταλαιπωρούνται από τη μη διάθεση εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών που δημιουργούνται για διάφορους έκτακτους λόγους όπως ασθένειες , αποσπάσεις, αλλαγή καθηκόντων κ.ά.
Να σημειωθεί ότι τα σχολεία είναι ήδη επιβαρυμένα από την αρχή της σχολικής χρονιάς αφού δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ολοφάνερα πια συντελείται μια μεγάλη αδικία προς τους μαθητές που δικαιούνται την υποστήριξη αυτή . Επιπλέον σημειώνονται ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς κάποιων ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να καλύπτονται τα μαθήματα αυτά από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.
Ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» έχει πραγματοποιήσει πολλές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Β΄ Δ/νση μαζί με τους άλλους δύο Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Δ/νσης , μαζί με γονείς , με Συλλόγους Γονέων και με Ένωση Γονέων αλλά και μόνος του για να επισημάνει και να ζητήσει την κάλυψη των κενών.
Παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις από τους αρμόδιους της Π.Ε. Δ/νσης Β΄ Αθήνας ότι θα καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών , όπως είναι γνωστό κάτι τέτοιο δε συνέβη . Έτσι 13 τμήματα της Β΄ Αθήνας , περίπου 300 με 320 μαθητές είναι χωρίς
δάσκαλο.
Όλο αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί , που δε φέρουν καμιά ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη, καταβάλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία των σχολείων .
Οι απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας για την κατάσταση της Β΄ Αθήνας ότι δε συμφωνούν τα στοιχεία της Δ/νσης Β ΄Αθήνας με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ δεν μας πείθουν. Είναι γνωστή η αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου και η προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών .
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η θέση αντιδημάρχου Παιδείας της Αγ. Παρασκευής, κ. Γκόνη, ο οποίος κατά τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνοντας γονείς για  αυτή την κατάσταση αναπαρήγαγε τις δικαιολογίες του Υπουργείου λέγοντας ότι υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολεία στους οποίους δεν έχουν ανατεθεί τμήματα. Αυτή η τοποθέτηση προκαλεί σύγχυση στους γονείς και στρέφει μερίδα γονέων κατά των εκπαιδευτικών.
Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών έχουμε να πούμε ότι στα σχολεία αυτά από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν ανατεθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς συγκεκριμένα καθήκοντα και δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που δε συμπληρώνει το ωράριό του είτε στο πρωινό είτε στο απογευματινό πρόγραμμα του σχολείου. Εκτός αν δε θεωρούμε ότι το ολοήμερο σχολείο δεν καλύπτει ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους.
Αξίζει να σημειώσουμε πως περιστατικό παραπληροφόρησης κατά εκπαιδευτικών σχολείων της ευθύνης μας έχει σημειωθεί και από άλλη Δημοτική Αρχή, γεγονός που γεννά απορίες!
Θα περιμέναμε αντί ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αγ. Παρασκευής να ξεσπαθώσει εναντίον των εκπαιδευτικών και να γίνει φερέφωνο του Υπουργείου να δει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
Ζητάμε από τον κ. Αντιδήμαρχο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, να σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών , των μαθητών και των γονέων τους και να διεκδικήσει μαζί τους μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών και την καλύτερη
λειτουργία των σχολείων.
Εμείς πάντως σε κάθε περίπτωση θα είμαστε πάντα δίπλα στους Δ/ντές και στους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων μας, στην προσπάθεια όλων μας για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter