Πώληση ή Ενοικίαση; Οι προτάσεις και οι εκτιμήσεις για το Γιαβάσειο κληροδότημα

Είναι γνωστό ότι στην κατοχή του απόλυτη κυριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρίσκεται ένα ακίνητο επί της οδού Ερμού στην Αθήνα. Το ακίνητο αυτό περιήλθε στον Δήμο έπειτα από δωρεά του Γεωργίου Ανδρέα Γιαβάση, εξ’ ου και η επονομασία “Γιαβάσειο”.

Το ακίνητο αυτό είναι ένα από τα κληροδοτήματα που έχει σκοπό να αξιοποιήσει ο Δήμος. Προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη πρόταση αξιοποίησής του δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2017 μια διαπαραταξιακή επιτροπή, το πόρισμα της οποίας θα παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθεί η τελική απόφαση. Την επιτροπή αποτελούν: από τη Διοίκηση Σταθόπουλου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Κονταξής, από την παράταξη “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”, ο κ. Κώστας Κουρούνης, από την “Συμμαχία Ευθύνης” ο κ. Κώστας Κρητικίδης, από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ο κ. Δημήτρης Αυγερόπουλος, από την “Μια γενιά μπροστά” ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και από το “Φυσάει κόντρα” ο κ. Θανάσης Ανδρίτσος.

Στο άρθρο αυτό δημοσιεύονται η προσωπική εκτίμηση του προέδρου της επιτροπής κ. Κονταξή,  οι ενέργειες και τα συμπεράσματα της επιτροπής, καθώς και η έκθεση εκτίμησης της αγοραίας αξίας του ακινήτου που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2012.

Επίσης ΕΔΩ μπορείτε από το πολύ μεγάλο αρχείο του aparaskevi-images.gr να δείτε όλα τα σχετικά με το Γιαβάσειο, άρθρα.

 

  1. ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ 2017
  2. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ 10-2017
  3. 1, Εκθεση εκτίμησης Γιαβάσειο 2012.
  4. 2. Εκθεση εκτίμησης Γιαβάσειο 2012.
  5. 3. Εκθεση εκτίμησης Γιαβάσειο 2012.
  6. 4. Εκθεση εκτίμησης Γιαβάσειο 2012.
  7. 5. Εκθεση εκτίμησης Γιαβάσειο 2012.
  8. 6. Εκθεση εκτίμησης Γιαβάσειο 2012.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter