Το φαινόμενο του «πρώτη φορά» και η αδειοδότηση των γηπέδων

Γράφει η Λένα Μαρκή

Είναι κατανοητό ότι κάθε Δήμαρχος, και δη κατά την περίοδο που ο χρόνος μετρά αντίστροφα προς την εκλογική αναμέτρηση, προσπαθεί να παρουσιάσει έργο για να τραβήξει την προσοχή των μελλοντικών ψηφοφόρων του. Έτσι σε κάθε ευκαιρία, σε εκδηλώσεις, σε συνελεύσεις, σε συγκεντρώσεις γενικότερα πραγματοποιεί μια ανάπτυξη των μικρών ή μεγάλων, κατά την κρίση του, έργων που υλοποίησε κατά τη θητεία του. Φυσικά ουδείς έχει πρόβλημα με αυτό εφόσον βρίσκεται στη σφαίρα της λογικής και της αλήθειας και εφόσον τα ενημερωτικά λεγόμενα δεν αποβαίνουν σε παραπληροφόρηση των ακροατών.

Από την εκλογή του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο και των αντιστοίχων παρατάξεων και Δημάρχων στην Αυτοδιοίκηση, παρατηρούμε το φαινόμενο του «πρώτη φορά» που τείνει μεν να μετριαστεί, αλλά όχι να εξαλειφθεί. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστεί επιλεκτική αμνησία και έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους όλα τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα π.Σ. (προ ΣΥΡΙΖΑ).

Τυπικό παράδειγμα ο στηριχθείσας από το ΣΥΡΙΖΑ Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος. Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στην συνήθειά του να παρουσιάζει έργα που ξεκίνησαν από προηγούμενους Δημάρχους της πόλης και κατέληξαν να ολοκληρωθούν στη θητεία του, ως δικά του κατορθώματα, όμως οι αποδείξεις και τα στοιχεία τον εξέθεσαν άσχημα. Κάτι ανάλογο έγινε και πρόσφατα.

Ο κ. Σταθόπουλος στην κοπή της βασιλόπιτας της παράταξής του αναφερόμενος στα έργα που έγιναν μίλησε για «Βελτιώσεις στους Αθλητικούς χώρους και επίσημη αδειοδότηση όλων για πρώτη φορά κ.α.»

Μέγα λάθος!

Και μέγα λάθος όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το αποδεικνύουν τα στοιχεία.

Καταρχάς μιλήσαμε με τον πρώην πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιάννη Μυλωνάκη και μας ενημέρωσε ότι επί δικής του θητείας στον τότε ΟΑΔΑΠ δεν υπήρχε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά τις άδειες λειτουργίες τις έδιναν οι Νομαρχίες. Την περίοδο 2006-2010 τα γυμναστήρια έλαβαν άδεια από τη Νομαρχία κατόπιν αυτοψίας που έγινε στους χώρους.

Επικοινωνήσαμε και με τον πρώην πρόεδρο του μετέπειτα Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, ΠΑΟΔΑΠ, κ. Βασίλη Σάρκουλα. Ο κ. Σάρκουλας μας διαβεβαίωσε ότι οι αθλητικοί χώροι, όπως είναι αυτονόητο, λειτουργούσαν με άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και μάλιστα μας παραχώρησε τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύονται πιο κάτω (πατήστε τα για μεγέθυνση).

Επομένως ο κ. Σταθόπουλος δεν μπορεί να παραπληροφορεί τους πολίτες, ούτε να απαξιώνει δύο αξιόλογους πρώην προέδρους που πρόσφεραν στον τομέα αυτό και ανέβασαν τον αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή σε υψηλά επίπεδα, επίπεδα που τα δικά του στελέχη δεν κατάφεραν όχι να τα αναπτύξουν, αλλά ούτε καν να τα διατηρήσουν. Επίσης, δεν αποτελεί σημαντικό επίτευγμα η αδειοδότηση των χώρων, αλλά σοβαρή υποχρέωση και καθήκον ευθύνης για κάθε Δήμαρχο.

Αν για τον κ. Σταθόπουλο τα αυτονόητα αποτελούν έργο, τότε έχει χάσει το νόημα του τι σημαίνει «δήμαρχος» και «διοίκηση» ενός Δήμου.

Σοφό θα ήταν ο κ. Σταθόπουλος να μην είναι τόσο … γαλαντόμος στις ομιλίες του, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «ουκ εν τω πολλώ το ευ»* και κατά τους νεότερους «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» …

ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΟΤΟΥ

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

* Παράφραση της ρήσης του αυλητή Καφισία, όταν ένας μαθητής του έπαιζε τον αυλό με ιδιαίτερη ένταση: “οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα”.