Δυο επιτροπές για το “Γιαβάσειο”;

Καμιά φορά οι αποκαλύψεις έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Παρακολουθώντας μια συζήτηση σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης περί του Γιαβασείου κληροδοτήματος αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε και προγενέστερη επιτροπή για την αξιοποίησή του.

Αναλυτικά στις 2-3-2015 αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 33/2015) για “ορισμό μελών και συγκρότηση πενταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής για την αξιοποίηση του Γιαβάσειου κτιρίου”. Στόχος να διερευνήσει τους πιθανούς τρόπους αξιοποίησης του ακινήτου. Ως μέλη της Επιτροπής αυτής ορίζονταν οι: Ελισάβετ Πετσατώδη (πρόεδρος), Δημήτριος Κονταξής, Γεράσιμος Βλάχος, Ζορμπά Παρασκευή, Μυλωνάκης Ιωάννης, Βισβάρδη Ευαγγελία και Ανδρίτσος Αθανάσιος.

Σύμφωνα με αναφορά της κ. Ζορμπά στην συγκεκριμένη συνομιλία στο διαδίκτυο η Επιτροπή αυτή δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, δεν συγκροτήθηκε ποτέ, δεν συνεδρίασε ποτέ. Δεν υπήρξε πρόσκληση της προέδρου, ούτε πρακτικό συνεδρίασης. Πιθανόν απενεργοποιήθηκε σιωπηρά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ 2015 -7Ψ0ΟΩ6Υ-9ΗΙ

Στις 2-2-2017 με νέα ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρουσιάζεται νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 17/2017) για “..δημιουργία δύο Επιτροπών σχετικά με την περιουσία του Δήμου..” η μία εξ’ αυτών αφορά το κτίριο της οδού Ερμού – Γιαβάσειο!!! Με στόχο να διερευνηθούν οι καλύτεροι τρόποι εκμετάλλευσης με βάση τις τρέχουσες συνθήκες. Μέλη της επιτροπής ορίζονται οι: Δημήτρης Κονταξής (πρόεδρος), Κων/νος Κουρούνης, Κων/νος Κρητικίδης, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, Δημήτρης Αυγερόπουλος και Αθανάσιος Ανδρίτσος.

Πρόκειται για την επιτροπή που συνεδρίασε τον Οκτώβριο του 2017 και προτίθεται να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο Υπόμνημα σχετικά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ 2017 -ΩΑ7ΟΩ6Υ-07Ι

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσες είναι τελικά οι επιτροπές για το Γιαβάσειο; Κρατάει κανείς “λογαριασμό”;

Ισχύει η πρώτη επιτροπή του 2015;

Ισχύει η δεύτερη επιτροπή του 2017 παρά την ύπαρξη προγενέστερης;

Τελικά σε αυτή την πόλη ξέρουμε τι μας γίνεται ή απλά φτιάχνουμε επιτροπές για αντιπερισπασμό και για να έχουν όλοι με κάτι να ασχολούνται;

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter