Ο συντοπίτης μας Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσοστόμος λειτούργησε και τιμήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάνης Αρχιμανδρίτη κ.κ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου συλλειτούργησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Κατερίνας και οι ιερείς π. Σταύρος Τρικαλιώτης και π. Αθανάσιος Λαγουρός, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος υποδέχτηκε, όπως είπε στην ομιλία του, έναν φίλο, συνεργάτη και συμπαραστάτη, συντοπίτη μας, τέκνο της Αγίας Παρασκευής. Στην Ιερά Τράπεζα του Ναού, όπως ανέφερε, ήταν που χειροτονήθηκε ο π. Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης Μάνης υπήρξε λαμπρός νομικός και φιλάνθρωπος και όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού βρέθηκε να συνεργάζεται με τον π. Διονύσιο στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος. Χαρμολύπη είναι το συναίσθημα του π. Διονύσιου, αφού από τη μια χάνει έναν αγαπητό φίλο από την Αγία Παρασκευή, αλλά χαίρεται γιατί εκείνος πηγαίνει σε ένα τόπο με κατοίκους τραχύς αλλά και περήφανους για να αποδείξει την Αγιοσύνη του. Προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να επισκέπτεται την πόλη μας όσο πιο συχνά μπορεί.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ομολόγησε ότι με χαρά αναλαμβάνει τη Μητρόπολη της Μάνης γιατί εκεί τον οδήγησε ο Θεός και έχει σκοπό να ενώσει και να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους και να μπορέσει ο ίδιος να οδηγηθεί στην Αγιοσύνη αποφεύγοντας τους πειρασμούς, τις κακίες και τις δυσκολίες. Επιθυμεί, ομολόγησε, να αναδείξει την Ελληνο- Ορθόδοξη πίστη. Ευχαρίστησε δε τον π. Διονύσιο για τις καλά λόγια με τα οποία τον προλόγισε και επισήμανε ότι είναι σημαντικό πως κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής λειτουργίας ο πατήρ Διονύσιος θυμόνταν και την τελευταία λεπτομέρεια, αποδεικνύοντας έτσι την αξιοσύνη του, γιατί στην Ορθόδοξη πίστη κάθε πράξη κατά τη Θεία λειτουργία έχει και έναν σημαντικό συμβολισμό.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας οι ιερείς, εκπρόσωποι του Δήμου και πιστοί παρευρέθηκαν στο Αρχονταρίκι του Ναού σε ένα τιμητικό γεύμα.

Εκεί ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» μέσω του προέδρου του κ. Παναγιώτη Βαβουγυιού ανέγνωσε ψήφισμα επαίνου για την χειροτόνηση του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και τον βράβευσε με τιμητική εικόνα του ψηφίσματος.

Επίσης μέσω του Προϊσταμένου του Ναού της Αγίας Παρασκευής, Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Κατερίνα, όλοι όσοι συμμετέχουν στις λειτουργίες και το κατηχητικό και όλο το προσωπικό απέδωσαν δώρο που όπως είπε ο π. Κατερίνας, θα κοσμεί το λαιμό του Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης δήλωσε ότι θα χαρίσει στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής ένα από τα εγκόλπιά του.

Τιμητική ήταν και η παρουσία του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου Σανιδά.

Με τον πρ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter