Περιβαλλοντική δράση του Συλλόγου κατοίκων Τσακού με θέμα ΔΑΣΟΣ = ΖΩΗ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, σήμερα 21 Μαρτίου 2018, ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού, πραγματοποίησε περιβαλλοντική δράση, με θέμα

 ΔΑΣΟΣ=ΖΩΗ

Βοήθησε να προστατέψουμε τα Δάση και το Φυσικό Περιβάλλον .

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων, στους μαθητές της Πέμπτης Δημοτικού του τρίτου Δημοτικού σχολείου, για το δάσος και τα οφέλη του.

Στην ομιλία, επίσης, έγινε αναφορά για το πως θα προστατέψουμε το δάσος, που είναι  πηγή ζωής και πως επίσης θα προστατέψουμε το περιβάλλον από τις άναρχες παρεμβάσεις, την άναρχη δόμηση, πως θα αγαπήσουμε την φύση.

Έγινε αναφορά στους μικρούς μαθητές για τα δάση που υπάρχουν στην Αττική, για τον Υμηττό που βρίσκεται στους πρόποδες της πόλης μας.

Ο μιλητές ήταν οι:

Μαρία Αρίδα, Δασοπόνος – Δασονόμος Αγίας Παρασκευής και έφορος του Δ.Σ., του συλλόγου Τσακού.

Στέργιος Ταμπέκης, Διδάκτωρ Δασολογίας

Στην συνέχεια οι μαθητές, μαζί με τους δασκάλους τους, με τους δασονόμους , με υπάλληλους και ειδικούς για το εν λόγω θέμα από την Υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου και με τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν το καμάρι της γειτονιάς μας, τον ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ.

Εκεί τα παιδιά, αντίκρυσαν την άνοιξη της φύσης που αναζοωγονείται, που γεμίζει λουλούδια, χρώματα και μυρωδιές από τα αυτοφυή αγριολούλουδα. Στην συνέχεια, με την βοήθεια των δασκάλων των δασονόμων, των ανθρώπων του Δήμου, των μελών του Δ.Σ., του συλλόγου, τα παιδιά πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση, πότισαν τα καινούργια δενδράκια που είχαν μόλις φυτέψει και ο λόφος απέκτησε σήμερα δύο οφέλη: Την ζωντάνια των παιδιών και την ζωή των νέων δένδρων.

Ευχαριστούμε θερμά, τον Δ/ντή του 3ου Δημοτικού σχολείου, κ.ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΑΤΣΙΟ, τους δάσκαλους του σχολείου, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους δασονόμους του δασαρχείου Πεντέλης, που συνετέλεσαν για την σημερινή δράση.

Επίσης εκτός από τον Πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Πανουτσακόπουλο, την γραμματέα Ιωάννα Κουτσουρά, την Έφορο Μαρία Αρίδα και τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Σαββίδη, στην σημερινή δράση συμμετείχε  ο Δήμαρχος, κ.Γιάννης Σταθόπουλος και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών κ.Κονταξής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

Π. Πανουτσακόπουλος                       Ι. Κουτσουρά

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter