Την άμεση κάλυψη του «κενού» στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής ζητεί η Ένωση Γονέων

Το 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής λειτουργούσε με 2 πρωινά και 2 απογευματινά τμήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Εδώ και τρεις εβδομάδες, όμως, στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής έχει διακοπεί η λειτουργία του ενός τμήματος, λόγω έλλειψης νηπιαγωγού, όπως καταγγέλλει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Η διακοπή της κανονικής λειτουργίας του νηπιαγωγείου στη μέση της σχολικής χρονιάς δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των νηπίων, υποστηρίζουν οι γονείς, προσθέτοντας ότι  απαιτείται η άμεση αναπλήρωση της νηπιαγωγού και η επαναφορά του νηπιαγωγείου σε κανονική λειτουργία.

Όπως εξηγεί η Ένωση, το «κενό» δημιουργήθηκε όταν η νηπιαγωγός του ενός πρωινού τμήματος αποχώρησε, από τις 7 Μαρτίου, με μακροχρόνια άδεια για ιατρικούς λόγους.

«Περιμέναμε την άμεση αναπλήρωση της εκπαιδευτικού από την οικεία Δ/νση Εκπαίδευσης, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του νηπιαγωγείου. Αντί της αυτονόητης αναπλήρωσης της εκπαιδευτικού, το νηπιαγωγείο έλαβε από τη Δ/νση Β΄ Αθήνας οδηγία για αλλαγή βάρδιας του απογευματινού με το πρωινό τμήμα, προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία του πρωινού τμήματος. Με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε η λειτουργία του απογευματινού τμήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου των γονέων.

Η Ένωση διαμαρτύρεται εντόνως για τα «κενά» που παρουσιάζονται στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής, υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, 3 Δημοτικά Σχολεία έμειναν χωρίς δάσκαλο, τα δύο επί 5 ½ εβδομάδες και το τρίτο για 3 εβδομάδες. Επίσης, για 3η συνεχή εβδομάδα υπάρχει κενό σε νηπιαγωγείο, το οποίο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Δ/νσης Β΄Αθήνας, προβλέπεται να καλυφθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Και η Ένωση καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Απαιτούμε το ελάχιστο και αυτονόητο:

  • Άμεση κάλυψη του “κενού” στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής.
  • Σεβασμό στον θεσμό του ολοήμερου σχολείου/νηπιαγωγείου.
  • Ισότιμη αντιμετώπιση των πρωινών και απογευματινών τμημάτων. Πλήρη κάλυψη των σχολείων και νηπιαγωγείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό».

………

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter