Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Κώστας Ρήγας ομιλητές σε ημερίδα στην Ελληνο-Γαλλική Σχολή

601

 

 

 

Την Παρασκευή, 2-3-2012, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελληνο-Γαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά», η εκδήλωση με θέμα :

 

Η καλαθοσφαίριση σήμερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές, Παναγιώτης Γιαννάκης και Κώστας Ρήγας, απάντησαν στις ερωτήσεις μαθητών του σχολείου και τους μετέφεραν με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης σήμερα.

 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε:

– Ο αθλητισμός, και βέβαια το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, είναι ανάγκη όχι μόνο να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας τους, αλλά και τρόπος ζωής. Η φυσική κατάσταση, η διασκέδαση, μαζί με την πειθαρχία και ισορροπία στα συναισθήματα που προσφέρει το άθλημα, οδηγούν σε μια  άλλη ποιότητα ζωής που η νέοι άνθρωποι σήμερα την έχουν ανάγκη.

 

 

Ο Κώστας Ρήγας, σε δική του τοποθέτηση σχετικά με το ποια είναι τα κριτήρια ενός καλού διαιτητή, απάντησε:

– Οι αρετές ενός πολύ καλού διαιτητή θα πρέπει να συνδυάζουν τις αρετές ενός εκπαιδευτικού, ενός ψυχολόγου, ενός δικαστή· μόνο τότε θα μπορεί να επιβάλει το σεβασμό με την  παρουσία του και όχι με την σφυρίχτρα του. Αναμφισβήτητα ο δείκτης  ευφυΐας, η  φυσική του κατάσταση και η εντιμότητά του είναι απαραίτητες προϋποθέσεις που διαμορφώνουν τη συνολική εικόνα.

Με το τέλος της εκδήλωσης οι δεκάδες μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για ένα αυτόγραφο.