Μείωση στα τροφεία των παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς

Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής, με στόχο την στήριξη του κοινωνικού ιστού της πόλης και συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έχει ανακηρύξει το 2012 ως «Έτος Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Στο πλαίσιο αυτό, η θεμελίωση του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου , η διάθεση φθηνών αγροτικών προϊόντων σε εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας, η σίτιση απόρων, η ενεργοποίηση του Δήμου ενάντια στο χαράτσι με θετική έκβαση για τους πολίτες , η μείωση των Δημοτικών Τελών για το 2012 και η σύσταση Δικτύου Αντιμετώπισης της Ανεργίας  είναι  δράσεις  που με την υλοποίησή τους συμβάλλουν ενεργά στην στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα διαβίωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Η μείωση των τροφείων των Παιδικών Σταθμών για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, αποτελεί έναν ακόμα βασικό πυλώνα κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Παρασκευής .

Έτσι, μετά από πρωτοβουλία  της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Μαΐου 2012,η Νέα κλίμακα Τροφείων Σχολικού Έτους 2012-2013 , η οποία επισυνάπτεται στο παρόν δελτίο τύπου και περιλαμβάνει :

 

  • Ø Μηδενική οικονομική συμμετοχή γονέων-κηδεμόνων για ετήσια εισοδήματα έως 5.000 ευρώ, σε αντίθεση με την μηνιαία συμμετοχή ύψους 80 ευρώ που μέχρι τώρα προβλεπόταν.
  • Ø Μείωση από 62,5% έως 3,3% για ετήσια εισοδήματα από 5.000 ευρώ έως 45.000 ευρώ αντίστοιχα και προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι παραπάνω ελαφρύνσεις που κρίθηκε ότι επιβαλλόταν να γίνουν με δεδομένη τη μείωση των Δημοτικών Τελών το 2012,
  • Ø Αύξηση των τροφείων για τα εισοδήματα άνω των 45.000 ευρώ.

 

Η παραπάνω εγκεκριμένη κλίμακα αποτελεί μια ακόμα δράση ευθύνης και ευαισθησίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Αίσθηση προκαλεί και τίθεται στην κρίση των πολιτών το γεγονός ότι την πρόταση αυτή καταψήφισε κατά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Παιδικών Σταθμών της 25/4/2012 η Δημοτική Παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» του κ. Σταθόπουλου ,δια της εκπροσώπου της .

 Στη συνέχεια κατά  τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8/5/2012,η παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή»  αποχώρησε πριν τη συζήτηση του θέματος .

Προκαλεί ερωτηματικά  η στάση αυτή της παράταξης  «Νίκη για την Αγία Παρασκευή»  απέναντι σε μια πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έχει ως μοναδικό στόχο την δίκαιη κατανομή των βαρών ανάλογα με τα εισοδήματα και την ανακούφιση των γονέων-κηδεμόνων που ανήκουν στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της κοινωνικής αρωγής  και να υλοποιεί με δυναμισμό δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης.