Να αποφασίσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για τα 2,5 στρέμματα

Ως ΄΄κεραυνός εν αιθρία΄΄ ήρθε από την Δημοτική Αρχή, προ εβδομάδος, η είδηση ότι με Δικαστική απόφαση οι ιδιοκτήτες του Οικοδομικού τετράγωνου 118 (έκταση 2,5 στρεμμάτων, δίπλα στην ταβέρνα ΄΄Κορομηλάς΄΄ στον Τσακό) ακύρωσαν την απαλλοτρίωση του χώρου, απαλλοτρίωση που ο Δήμος μας, ο Σύλλογος κατοίκων και όλοι μας θεωρούσαμε απαραίτητη και δεδομένη, την διεκδικούμε δε πάνω από 20 χρόνια.
Όπως απεδείχθη βασικό στοιχείο της απόφασης ήταν ότι, για λόγους που δεν ερμηνεύονται, ο Δήμος δεν κατέβαλε στους ιδιοκτήτες το ποσό χρημάτων που ΄΄όφειλε΄΄ (με βάση την τιμή μονάδος) εντός 18μήνου, όπως έπρεπε να πράξει. Σημειώνουμε ότι το 18μηνο έληξε τον Ιούλιο του 2009 επί Δημαρχίας Γιαννακόπουλου, όπως και ότι ουδείς από την προηγούμενη αλλά και την σημερινή Δημοτική αρχή είχε ασχοληθεί με την εξέλιξη της υπόθεσης.
Χωρίς να θέλουμε να οξύνουμε περισσότερο την κριτική μας και στις δύο Δημοτικές αρχές, καταθέσαμε σήμερα 07/05/12 αίτηση για άμεση συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη απόφασης επί του θέματος. Η έκταση του Οικ. Τετραγώνου 118 επιβάλλεται να αποκτηθεί για να ΄΄ανασάνει΄΄ η περιοχή του Τσακού με ένα χώρο απαραίτητο στην γειτονιά και το διπλανό σχολείο !