Η στήριξη της κοινωνίας και τα ψεύδη του Δημάρχου

Προσωπική στόχευση και εμπάθεια κατά της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ και του Γιάννη Σταθόπουλου δείχνει, για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς ψευδόμενος στην ανακοίνωση για την μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς.
Διευκρινίζουμε :
1. Από το 2011, λόγω της οικονομικής κρίσης, ζητήσαμε μηδενική συμμετοχή για τα ετήσια εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ. Η Δημοτική αρχή, τότε, ούτε καν το συζήτησε!
2. Ζητήσαμε παράλληλα, από το ίδιο έτος, ένταξη μεγάλου αριθμού παιδιών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που καλύπτει τα τροφεία (π.χ. 300 παιδιά δωρεάν πήρε η Πετρούπολη και 150 το Χαλάνδρι) αλλά η Δημοτική αρχή Ζορμπά υπέβαλε αίτηση μόνο για 20.
3. Δηλώσαμε το 2012 και πάλι στους Παιδικούς Σταθμούς ότι το όριο μη συμμετοχής των γονέων οφείλει να είναι ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ με αφαίρεση του ενοικίου ή Δανείου πρώτης κατοικίας. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν δεχτήκαμε το όριο του ετήσιου εισοδήματος των 5.000 ευρώ (η Δημοτική αρχή απέρριψε τις προτάσεις μας).
4. Άλλη παράταξη (στην οποία, με ιδιαίτερη έκπληξη σημειώνουμε ότι, ο Δήμαρχος επιλεκτικά δεν αναφέρετε) καταψήφισε ως είχε δικαίωμα και στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόταση για μεγαλύτερη μείωση και σε άλλες κατηγορίες.

Η κοινωνία πλήττεται από την τεράστια οικονομική κρίση, τα οικογενειακά εισοδήματα ελαττώθηκαν δραματικά και η Δημοτική αρχή κομπάζει και διασπά την συνοχή του Δημοτικού Συμβουλίου με ψευδείς καταγγελίες.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ πρωτοπόρα στην στήριξη της κοινωνίας (με προσφορά 1,5 τόνου τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, με ομάδες γιατρών και δικηγόρων που προσφέρουν δωρεάν συμβουλές σε άπορους και άνεργους, με συλλογή φαρμάκων σε συνεργασία με τους ΄΄Γιατρούς του Κόσμου΄΄ κ.α.) θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα την υπεράσπιση των οικογενειών που έχουν ανάγκη όπως έπραξε και στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών. Η οξύτητα, ο λαϊκισμός και η καταγγελιολογία της Δημοτικής αρχής δεν θα μας εμποδίσουν σ’ αυτό μας το έργο.