Σύλλογοι γονέων 4ου και 10ου δημοτικών σχολείων Αγίας Παρασκευής ποδήλατο παντου!!!

«Ψήφο» στο ποδήλατο έδωσαν με την παρουσία τους πάνω από 300 ποδηλάτες όλων των ηλικιών την Κυριακή 27/5/12 στην 1η ποδηλατοβόλτα που οργάνωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και οι Διευθύνσεις των 4ου,7ου,9ου και 10ου δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής.
Από νωρίς η πλατεία Μελίνας Μερκούρη στο Κοντόπευκο γέμισε από τις παιδικές φωνές των μαθητών του 4ου και του 10ου δημοτικών σχολείων που με τις καραμούζες τους και το κέφι τους έδωσαν τον τόνο και το σύνθημα για τη μεγάλη συνάντηση. Η παρέα συνεχώς μεγάλωνε με γονείς, με φίλους και γείτονες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, με την εξίσου εντυπωσιακή είσοδο των ποδηλατών από το 7ο δημοτικό και την δυναμική εμφάνιση της πολυάριθμης ποδηλατικής ομάδας του 9ου δημοτικού που σήμανε και την έναρξη της ποδηλατοβόλτας.
Ένας χείμαρρος από ποδήλατα εξαπλώθηκε στις γειτονιές του Κοντοπεύκου, του Παραδείσου και των Πευκακίων όπου κάτω από τα έκπληκτα μάτια περαστικών, γειτόνων και αυτοκινούμενων για 1,5 περίπου ώρα, η πόλη γέμισε χαρούμενα πρόσωπα, φωνές, γέλια, κουδουνίσματα και πειράγματα.
Ήταν σαν μια μεγάλη κινητή γιορτή στο δρόμο που συμμετείχαν όλες οι ηλικίες δίνοντας τον δικό τους τόνο, σαν μια συνάντηση που την περιμέναμε από καιρό.
Στον τερματισμό έβλεπες στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων την ικανοποίηση όχι μόνο γιατί τα κατάφεραν μέχρις εκεί αλλά και για τη χαρά της συμμετοχής, της γνωριμίας, της προσφοράς.
Προτάσεις έπεφταν από παντού για να μην σταματήσει εδώ αυτή η πρωτοβουλία, να καθιερώσουμε μία φορά το μήνα ποδηλατοβόλτα στις γειτονιές, να αξιοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή μέρα πόλεων χωρίς αυτοκίνητο στις 22/9 για ποδηλατοπορεία, για δημιουργία ποδηλατο-ομάδας.
Αυτό που έγινε πιστεύουμε ότι είναι η αρχή μιας προσπάθειας να μπει το ποδήλατο στην καθημερινή μας ζωή. Να μπορούμε να βγαίνουμε ποδηλατώντας με τα παιδιά μας χωρίς φόβο από τα Ι.Χ. στην συνοικία, να γνωρίσουμε την γειτονιά μας και τους ανθρώπους της, να γνωριστούμε.