Παρουσίαση προϋπολογισμού εκδηλώσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Αν. Αττικής για το 2012

Σας παρουσιάζουμε τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων για το 2012 του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής όπως αυτός κατατέθηκε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής στις 16 Απριλίου 2012 και όπως μας εστάλει. Σε αυτόν εντάσσονται και τα εγκαίνια της πλατείας στον Τσακό που ονομάστηκε “πλατεία Μικράς Ασίας” έπειτα από απόφαση του ΔΣ του Δήμου.

Αγ. Παρασκευή  16 Απριλίου 2012

   Αρ. Πρωτ/λου  212

 

           -Προς τον Επίτροπο του Δήμου Αγ. Παρασκευής

-Προς το Τμήμα Οικονομικών του

Δήμου Αγίας Παρασκευής

      -Προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών

         Κύριο Γεώργιο Παναγόπουλο

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ   2012

 

Προφίλ Οργάνωσης / Δραστηριότητες:

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού της Μικράς Ασίας.

Διοργανώνει εκδηλώσεις ιστορικού περιεχομένου, πραγματοποιεί παρουσιάσεις βιβλίων, έχει εκδώσει ένα βιβλίο του Συλλόγου, έχει εκδώσει εφημερίδα με την ονομασία «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» πραγματοποίησε εκδρομή στα παράλια της Μ. Ασίας με μεγάλη επιτυχία και γενικώς από της ιδρύσεως του συλλόγου μέχρι σήμερα όλες μας οι εκδηλώσεις έχουν στεφθεί από επιτυχίες που είναι παραδεκτές από όλους τους πολίτες όχι μόνο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και όλης της Ανατολικής Αττικής, καθώς και όλων των Αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων σε ολόκληρη την  Ελλάδα.

 

Περιγραφή δράσης για την οποία ζητείται η Χορηγία:

 

Σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιούμε στο Αμερικανικό Κολλέγιο ή όπου αλλού, τυπώνουμε 2.000 προσκλήσεις που διανέμουμε 1.000 στην Αγία Παρασκευή και 1000 σε όλη την Ανατολική Αττική, καθώς επίσης και στους Μικρασιάτικους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των προσκλήσεων θα περιοριστεί στις 1.000

Τυπώνουμε επίσης αεροπανό τα οποία τοποθετούμε σε κεντρικά σημεία της Αγίας Παρασκευής και άλλων περιοχών ( ανάλογα με τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε για την κατασκευή τους και την τοποθέτηση τους).

 

2.

14 Σεπτεμβρίου 2012:

 

Εφέτος Συμπληρώνονται 90 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

Για τον Μικρασιατικό κόσμο, η Μνήμη αυτή πονάει πολύ. Το μόνο που απομένει να κάνουν οι Σύλλογοι που  εκπροσωπούν όλους τους Μικρασιάτες, είναι οι διάφορες εκδηλώσεις Μνήμης που επιβάλλεται να πραγματοποιήσουν, σαν ελάχιστο φόρο Τιμής για όλους αυτούς που με τον ξεριζωμό τους μεγάλωσαν την μικρή τότε Ελλάδα μας και έφεραν τον Πολιτισμό τους και την ανάπτυξη!

Σε όλους τους Δήμους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Δημοτικές Αρχές στηρίζουν και πάρα πολύ μάλιστα τους Μικρασιατικούς Συλλόγους των Δήμων τους, διοργανώνοντας με την οικονομική και όχι μόνο κάλυψη τους, τριήμερες, δεκαήμερες κ.λ.π. εκδηλώσεις Μνήμης!

Εμείς, (ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής), δυστυχώς ανήκουμε στις ελάχιστες εξαιρέσεις…..

Όχι μόνο δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διήμερες-τριήμερες εκδηλώσεις, αλλά ούτε καν μονοήμερη εκδήλωση, που να έχει την Κάλυψη- στήριξη του Δήμου μας.

Από μόνοι μας λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την επέτειο των 90 χρόνων από την Μικρασιατική  Καταστροφή, με πολλές δυσκολίες, αγώνα και αγωνία για το αν θα τα καταφέρουμε.

Έτσι, δειλά, αρχίζουμε με:

Δράσεις για το 2012:

 

1) Μάιος: Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο  «ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» της κυρίας Ιωάννας Αραμπατζή-Τζανουδάκη.

Η Παρουσίαση θα περιλαμβάνει:

Προβολή ντοκιμαντέρ διαρκείας 30 λεπτών, πάνελ με τέσσερεις ομιλητές για το βιβλίο, και συμμετοχή της Μεικτής Βυζαντινής χορωδίας της Αγ. Παρασκευής που θα ερμηνεύσουν Μικρασιάτικα τραγούδια.

Θα ακολουθήσει Μικρασιάτικο κέρασμα με εδέσματα της Μικράς Ασίας, προσφορά του συλλόγου.

 

Αναλυτικά ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης έχει ως εξής:

 

Οι προσκλήσεις και ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση   είναι προσφορά του εκδοτικού οίκου)

 

1) Γραμματόσημα  για 600 προσκλήσεις                                       

2) Βιντεοσκόπηση-φωτογράφηση                                                  

3) αεροπανό                                                                                     

4) Μικρασιάτικο κέρασμα στους καλεσμένους                                       

ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : 1.820 ΕΥΡΏ

 

3.

 

2)  Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου:

– Πρωινή εκδήλωση «ΤΙΜΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ» του Εθνομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, με την συμμετοχή αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στο Μνημείο των Ηρώων και  κατάθεση στεφάνων.

– Κέρασμα των επισήμων, των συμμετεχόντων αδελφών συλλόγων, των μελών και φίλων του συλλόγου σε καφέ της πλατείας.

Ο προϋπολογισμός  της εκδήλωσης  αναλυτικά:

1) Προσκλήσεις     ( 1000 )                                                               

2) ΑΕΡΟΠΑΝΟ                                                     

3) Γραμματόσημα                                                                                 

4) Κέρασματα επισήμων και συμμετεχόντων στην εκδήλωση       

5) ΑΝΘΗ  για τον στολισμό της εικόνας, στεφάνια                               

6) Βιντεοσκόπηση-φωτογράφηση εκδήλωσης                              

ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:  2.520 ΕΥΡΏ

Άλλες εκδηλώσεις που θα θέλαμε λόγω της επετείου να πραγματοποιήσουμε είναι

3) Συναυλία στην Κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής με τίτλο:

 

« ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ »

Με αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή και εν συνεχεία, χορός με την συμμετοχή Χορευτικών, των Αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων, ούτως ώστε να γνωρίσουν οι κάτοικοι και όχι μόνο, την Μικρασιάτικη μουσική και τους χορούς, καθώς και τις Μικρασιάτικες γεύσεις, αφού θα προσφέρουμε Μικρασιάτικα εδέσματα κ.λ.π.

4)Εκδήλωση αφιέρωμα στους Έλληνες του Πόντου στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Με τη συμμετοχή Ποντιακών Συλλόγων, με ομιλητή καθηγητή του Πανεπιστημίου και την συμμετοχή Ποντιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι υπό σκέψη και προβληματισμό, λόγω των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και λόγω της έλλειψης  υποστήριξης από πηγές που θα έπρεπε να μας στηρίξουν.

Επομένως, χωρίς τον προϋπολογισμό των δύο τελευταίων εκδηλώσεων, ο προϋπολογισμός μας για τις 2 πρώτες εκδηλώσεις ήταν, 4.340 ευρώ

     Τέλος, μετά την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

5) Εγκαίνια της πλατείας Μικράς Ασίας, με τη συμμετοχή χορευτικών Αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων, κεράσματα, πολλή Μικρασιάτικη μουσική και πολλά άλλα, που είχαμε κατά νου (το Δ.Σ. του Συλλόγου μας) να παρουσιάσουμε στα εγκαίνια και που τελικά αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα νέο από το Δήμο και ο χρόνος είναι πολύ λίγος, δεν τολμάμε να προγραμματίσουμε.

Αν σκεφτεί κανείς ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για την δαπάνη πλακέτας που θα τοποθετήσουμε την ημέρα των εγκαινίων, καθώς και μνημείο που θα πρέπει να τοποθετηθεί όπως υπάρχουν σε όλους τους Δήμους που τιμούν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, οι δαπάνες είναι πολύ μεγάλες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΓΚΑΙΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ;

Δεν λάβαμε επιχορήγηση ούτε ένα ευρώ