ΝΙΚΗ: Οι Δήμοι χρεωκοπούν – Αναστολή λειτουργίας 12 και 13 Σεπτεμβρίου

Το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Πέμπτη 30/8 (επόμενη μέρα της μεγάλης κινητοποίησης της Αυτοδιοίκησης στην Πλ. Κλαυθμώνος) απεφάσισε αναστολή της λειτουργίας των Δήμων το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων :

  1. Συγκέντρωση-πορεία      και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα την Τετάρτη 12/9      στην Πλ. Κλαυθμώνος.
  2. Συνάντηση με το      Προεδρείο της Βουλής και το κλιμάκιο της Τρόικας.
  3. Το συνέδριο να      παραμείνει ανοιχτό.
  4. Ενημέρωση των      πολιτών με όλα τα πρόσφορα μέσα.
  5. Αξιολόγηση της      κατάστασης και πιθανές νέες κινητοποιήσεις που φθάνουν μέχρι και σε      παραιτήσεις των αιρετών.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ αλλά και οι ομοσπονδίες ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε την Δημοτική αρχή Αγ. Παρασκευής να συμμετέχει σε όλα όσα αποφάσισε η ΚΕΔΕ. Ο αγώνας για την σωτηρία των Δήμων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Οι καταχρηστικά παρακρατούμενοι πόροι των Δήμων, εάν δεν αποδοθούν θα οδηγήσουν σε χρεωκοπία όλων των Δήμων σε 2-3 μήνες με στάση πληρωμών και διακοπή κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδ. σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι, προνοιακές παροχές, ιατρεία κ.α.).

Να στηρίξουμε αυτές τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για το μέλλον του Κοινωνικού κράτους.

Το  Γραφείο Τύπου

                                                                 της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

                                                               ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄

 

06/0912