Στο πλευρό των εργαζομένων δήλωσε ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ(video)

23/11/2012

Συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της  ΝΕΤ. Ο Δήμαρχος βρισκόνταν στην πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια της  προγραμματισμένης κινητοποίησης διαμαρτυρίας των Δήμων της Αττικής. Παρακολουθούμε ότι υπάρχει ένα κοινό μέτωπο Δημάρχων με τους εργαζόμενους και τους Δημάρχους να ζητάνε ένα ραντεβού με τον κ. Μανιτάκη.

Απαντώντας στις ερωτήσεις που του έγιναν ο κ. Ζορμπάς πρότεινε μια Διαδημοτική κινητικότητα, δηλαδή οι Δήμοι που έχουν πλεονάζον προσωπικό και δεν μπορούν να το πληρώσουν να το μετακινήσουν σε Δήμους που το έχουν ανάγκη, όπως η Αγία Παρασκευή, η οποία χρειάζεται 30 – 40 άτομα και μπορεί να τα πληρώνει και στο μέλλον.

Δεν συμφωνεί ποτέ και με τίποτα να απολυθεί κανένας εργαζόμενος.  Να φύγουν όμως όλοι οι επίορκοι του δημοσίου. Επίσης να δοθούν τα χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ένα θέμα ακόμα στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι η διαρκής επιμόρφωση & αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα όπως γίνεται και στον ιδιωτικό.

Θεωρούμε πως είναι πολύ λογική και πραγματοποιήσιμη η πρόταση για την Διαδημοτική κινητικότητα. Ίσως να λύσει πολλά προβλήματα και ιδίως θα αποτρέψει την απόλυση εργαζομένων. Ελπίζουμε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως τα παρουσιάζει και να μην φύγει κανένας υπάλληλος από το Δήμο Αγίας Παρασκευής  και αν υπάρχει περίπτωση να απορροφήσει και από άλλους Δήμους ακόμα καλύτερα.


//