ΝΙΚΗ: Απόκρυψη στοιχείων & αδιαφάνεια στην αξιοποίηση του Γιαβάσειου

ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟΥ 

ΕΚΘΕΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Δεκεμβρίου 2012, η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής του κ. Ζορμπά να ΄΄αξιοποιήσει΄΄ το κληροδότημα ΄΄Γιαβάσειο΄΄ της οδού Ερμού (στο κέντρο της Αθήνας), με μελέτη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, την οποία απέκρυπτε επί ημέρες και η οποία είναι βασισμένη σε έκθεση άγνωστου Πολ. Μηχανικού, έγινε προ της μελέτης και ουδείς της Δημοτικής γνωρίζει ποιος είναι και ποιος του το ανέθεσε!

Απεδείχθη παράλληλα ότι ο Δήμαρχος είχε ζητήσει στις 6/11 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Παναγούλη για ήδη συνταχθείσα Διακήρυξη δημοπρασίας του ακινήτου, (που αποκρύπτεται), γνωμοδότηση που επίσης απέκρυψε η Δημοτική αρχή στην Συνεδρίαση του σώματος.

Ταυτόχρονα η άρνηση του Δημάρχου να συσταθεί Διαπαραταξιακή επιτροπή για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Η καθυστερημένη επιδίωξη της Δημοτικής αρχής Ζορμπά για αξιοποίηση του Γιαβάσειου, αφού πέρασαν ήδη δύο χρόνια θητείας της, χωρίς αναζήτηση καμιάς εναλλακτικής λύσης πλην της παραχώρησης σε ιδιώτη με επισφαλείς και χαμηλούς πόρους και χωρίς διάλογο με κανέναν, έχει πολλά στοιχεία σκανδάλου. Η απόσυρση του θέματος, στην οποία εξαναγκάσθηκε από την Αντιπολίτευση, ας ελπίσουμε ότι θα μεταβληθεί σε διαφάνεια, συναίνεση και σοβαρότητα.

 

              Η                                                                                          

                                                                    Ανεξάρτητη Δημοτική  Κίνηση

                                                            ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄

06/12/12