Ναι στην μείωση των δημοτικών τελών όχι στην υποβάθμιση της καθαριότητας

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (5/12/2012) ψηφίσαμε μαζί με τις άλλες Παρατάξεις την πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10 %, αν και στη Γενική Συνέλευση της Παράταξής μας είχαμε αποφασίσει την κατάθεση πρότασης για μείωση των δημοτικών τελών κατά 15%.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα από τη διοίκηση Ζορμπά στον τομέα της καθαριότητας, παρά τα όσα με αλαζονικό και αναληθή τρόπο ισχυρίζεται ο Δήμαρχος σε ανάλογη ανακοίνωσή του για τα δημοτικά τέλη και την καθαριότητα.
Η αλήθεια είναι ότι ο καυχησιολόγος δήμαρχος στον τομέα της καθαριότητας δεν έχει κάνει εντελώς τίποτα! Δεν έχει κατορθώσει να προμηθευτεί ούτε ένα απορριματοφόρο, ούτε ένα πλυντήριο, ούτε μία σκούπα, ούτε καν ένα κάδο καθαριότητας! Μάλιστα, ακόμα και στον τομέα της συντήρησης και των ανταλλακτικών του υπάρχοντος εξοπλισμού των μηχανημάτων καθαριότητας χωλαίνει.
Φανταστεῖτε! Επί δεκατεσσερις μήνες ο δήμος δεν είναι ικανός να υλοποιήσει τη σχετική διακήρυξη. Η διοίκηση Ζορμπά έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο εξευτελισμού, που αναγκάστηκε να δανειστεί από το Δήμο Χαλανδρίου μια σκούπα, την οποία και επέστρεψε πίσω, γιατί την ήθελαν! Με αυτό τον τρόπο γίνεται είναι η αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος στον τομέα της καθαριότητας.
᾿Αντίθετα, επί δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου:
1. ΄Ηδη από πρώτη δημαρχιακή μας θητεία ( τέλος του 2002) είχαμε υλοποιήσει την ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων καθαριότητας.
2. Εξασφαλίσαμε χώρο στάθμευσης για τα απορριματοφόρα εντελώς δωρεάν μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (στό ύψος της γέφυρας του Σταυρού) και ξεκινήσαμε την διαδικασία ενοικίασης και άλλου χώρου για τον ίδιο σκοπό.
3. Πετύχαμε την ανανέωση του στόλου των απορριματοφόρων: α) με τρία απορριματοφόρα (εντελώς δωρεάν), β) με δύο αγορασμένα απορριματοφόρα γ) με ένα πλυντήριο κάδων καί δ) με μία σκούπα.
Αυτά και μόνο αρκούν για να καταλάβει ο δημότης της Αγίας Παρασκευής τί είχαμε κάνει εμείς στον τομέα της καθαριότητας και τι η σημερινή δημοτική αρχή που επαίρεται ασύστολα.

                   Για τη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»
Ο επικεφαλής Βασίλης Γιαννακόπουλος
πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής