ΝΙΚΗ: Δικαίωση στον αγώνα για το κτήμα Σιστοβάρη

 

Η εφετειακή τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση κατά του κατασκευαστή της επιχείρησης εντός του κτήματος Σιστοβάρη στην οδό Αγ. Ιωάννου, σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή για την κ α τ ε δ ά φ ι σ η της Βίλας Σιστοβάρη το 2006, συνιστά δικαίωση των θέσεων όσων αγωνίζονται για τη διάσωση και διαφύλαξη της Δημοτικής περιουσίας.

Τόσο η πρωτόδικη, όσο και η τελεσίδικη δικαστική απόφαση, αποδεικνύουν ότι η αντιπαράθεση με συμφέροντα που αντιστρατεύονται εκείνα της πόλης και του δημοσίου μπορεί να οδηγήσει σε αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

Είναι γνωστό ότι την μήνυση είχαν καταθέσει από κοινού ο πρ. Δήμαρχος Α. Σιδέρης και ο κ. K. Σωτ. Κατσάρας. Αρνητικό γεγονός, παράλληλα, απετέλεσε η παρουσία του Δημ. Συμβούλου Κ. Κρητικίδη, πρ. Αντιδημάρχου, ως μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου δοθέντος ότι σύσσωμο το Δημ. Συμβούλιο είχε καταγγείλει το 2006 την κατεδάφιση της βίλας.

Η δικαίωση όλων των πολιτών της Αγ. Παρασκευής (και είναι πολλοί), που αγωνίστηκαν για την αλήθεια και το δίκιο όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί τη βάση για την διαρκή και σταθερή υπεράσπιση των Δημόσιων Κοινόχρηστων χώρων, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

 

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

 

11/02/13