Ανακοίνωση του 8ου Δημοτικού που προκαλεί ερωτηματικά!

Όλοι πλέον γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας και τις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάστασή τους με μοναδικό στόχο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Στην προσπάθεια αυτή όμως κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρο και να μετατρέψουμε την “δημόσια παιδεία” σε ιδιωτική! Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων ανήκει πλέον στην Δημοτική Αρχή, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς. Και συμπλήρωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης στο μόνο που θα δώσει προτεραιότητα είναι τα σχολεία.

Γι΄αυτό μας έκανε μεγάλη έκπληξη μια ανακοίνωση του 8ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Παρασκευής προς τους γονείς, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του, όπου καλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να παρέχουν υπηρεσίες στο σχολείο (ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, ξυλουργικές κλπ) να επικοινωνήσουν με το σχολείο!

Καταλαβαίνουμε την αγωνία της Διευθύντριας, όμως αναρωτιόμαστε

  •  η κίνηση αυτή είχε την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; (γιατί ανοίγει ένα δρόμο και στα άλλα σχολεία να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση)
  • είναι ενήμερη η Δημοτική Αρχή και επιτρέπει τις δικές της υποχρεώσεις να τις αναλάβουν οι γονείς;
  • μήπως θα διχάσει τους γονείς σε αυτούς που μπορούν και σ’ εκείνους που αδυνατούν;
  • μήπως αυτές οι “χορηγίες” κάποια στιγμή στο μέλλον ζητήσουν ανταλλάγματα;
  • μας έκανε εντύπωση το ότι δεν αναφέρεται πουθενά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που είναι και ο κύριος εκπρόσωπος των γονέων, αλλά παρατηρούμε μια απευθείας ενημέρωση. Άραγε είναι ενήμερος ο Σύλλογος;

Επιζητούμε απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα για να διαπιστώσουμε αν καταλάβαμε λάθος ή όχι όσα διαβάσαμε.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, όμως όταν λέμε ότι έχουμε δημόσια παιδεία πρέπει να διεκδικούμε τη δημόσια παιδεία και όχι να τη μετατρέψουμε σε ιδιωτική. Οργανωμένα και ΟΛΟΙ οι φορείς μαζί μπορούμε να πιέσουμε την Τεχνική Υπηρεσία και το  Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.