“Καλά Ξεμπερδέματα” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στο 10ήμερο Αλέκος Κοντόπουλος

Τετάρτη, 4/7/2013

Με το έργο του Αντον Τσέχοφ  «ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ» που παρουσίασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης συνεχίστηκε το 10ήμερο του Αλέκου Κοντόπουλου στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

.
Η παράσταση βασίζεται  σε μια σειρά κωμικών διηγημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα  Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, που με τα έργα του σημάδεψε την Ιστορία του Θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη συρραφή από αστείες ιστορίες της επαρχίας, που περιγράφουν τα ήθη και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι ιστορίες αυτές, ταξιδεύοντας από τον 19ο αιώνα, φτάνουν στις μέρες επίκαιρες και γεμάτες ζωντάνια. Τρεις νέοι ηθοποιοί αφηγούνται και αναπαριστούν με ελάχιστα μέσα όλους τους χαρακτήρες, αλλάζοντας ρόλους επί σκηνής και ζωντανεύοντας με φρεσκάδα το πηγαίο και έξυπνο χιούμορ του συγγραφέα.
Ποιος είναι ο αλάνθαστος τρόπος για να διώξεις έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη; Τι μπορεί να συμβεί όταν ο παπάς του χωριού μνημονεύει ανάκατα πεθαμένους και ζωντανούς; Γίνεται τελικά μνημόσυνο χωρίς αλκοόλ; Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση επί σκηνής…

.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Θρασυβουλίδη

Πηνελόπη Τσούτσουβα

Μιχάλης Φραγκιαδάκης