Διαθεσιμότητες & απολύσεις πλήττουν σοβαρά την αιμοδοσία!!!

327

aimodosia_banner_0

550.000 έως 600.000 φιάλες αίματος ζητούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!!!

Τα τμήματα  Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας δίνουν μονίμως έναν αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση των φιαλών αίματος και συχνά αναγκάζονται να επιδίδονται σε ένα «κυνήγι αίματος» για να βρουν μονάδες για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη, τόσο για τα έκτακτα περιστατικά όσο και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία και αιματολογικούς ασθενείς. Μέχρι τώρα σημαντική ήταν η προσφορά των υπαλλήλων διαφόρων δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών, που σε τακτά χρονικά διαστήματα ανταποκρίνονταν στις εξορμήσεις των κινητών μονάδων. Σημαντικός και ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώνονταν.

Όμως οι διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων είχαν άσχημο αντίκτυπο, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία μας να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο εστιάζεται ιδιαίτερα σε δύσκολες ομάδες όπως 0 ρέζους αρνητικό.

Όπως επισημαίνεται από τους προέδρους των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών οι ανάγκες για αίμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα αυξημένες: “Ο κόσμος φεύγει για διακοπές, τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται αλλά η ανάγκη για αίμα δεν σταματά καμία στιγμή του χρόνου”.

Τώρα είναι η στιγμή να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, προσφέροντας 10 λεπτά από το χρόνο μας.

Δραστηριοποιείστε τον εαυτό σας σαν εθελοντή αιμοδότη. Μπορείτε να προσφέρετε αίμα σ’ οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας ή σ’ οποιαδήποτε μονάδα κινητής αιμοληψίας κατά την διάρκεια των αιμοληψιών που οργανώνονται απ’ την υπηρεσία αιμοδοσίας.

Είναι ζήτημα ζωής!