Αγωνία απο το πρώτο κουδούνι

NIKHsimaΣε ένα κλίμα εντάσεων και απεργιών και με μεγάλες ελλείψεις, ξεκινά και φέτος η σχολική ακαδημαϊκή χρονιά. Βιαστικά και χωρίς διαβούλευση, η κυβέρνηση εφαρμόζει τα «νέα» μέτρα για την Παιδεία ενισχύοντας τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους. Μέτρα τα οποία αντιμετωπίζουν, τους καθηγητές και τους μαθητές, κυρίως ως αριθμούς στον μακρύ κατάλογο της λιτότητας, μέτρα τα οποία απέχουν από το πλαίσιο της Δωρεάν, Δημόσιας, Ενιαίας Εκπαίδευσης (ιδιαίτερα τα ολοήμερα και τα Ειδικά Σχολεία) και αποδυναμώνουν περισσότερο τις χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες.
Η αυξανόμενη απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος φάνηκε από το κλείσιμο της περσινής χρονιάς όταν απελύθησαν οι Σχολικοί Φύλακες. Αναρωτιόμαστε, ποια είναι άραγε τα σχέδια της Δημοτικής αρχής για την αποτροπή και την αποκατάσταση τέτοιου είδους φαινομένων, για τις ελλείψεις και την συντήρηση των σχολικών υποδομών, με ποιο τρόπο θα αποτρέψουν τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών όπως και το πρόβλημα με τις καθαρίστριες στα σχολεία ; H παθητική τους στάση ‘’βοηθάει’’ την «αγοραία» πολιτική που δείχνει, ολοένα και πιο γρήγορα, τον δρόμο για την οικονομική επιβάρυνση των γονιών.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ δεσμεύεται να σταθεί στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών και των δασκάλων προκειμένου να εξασφαλισθούν έγκαιρα οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην χαθεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της Παιδείας στην Αγία Παρασκευή, της Παιδείας που με τις δράσεις μας οφείλουμε να αναβαθμίζουμε σε πραγματικά Δωρεάν, Δημόσια και Ενιαία.

11/09/13

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή