Βιοκλιματική Κοντοπεύκου & ποδηλατόδρομοι με υπογραφή Γ. Σγουρού, Β. Ζορμπά και ΕΣΠΑ

Μία ακόμα επιτυχία της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των δημοτών είναι η σημερινή υπογραφή της σύμβασης που εντάσει στο ΕΣΠΑ την βιοκλιματική ανάπλαση του Κοντοπεύκου

και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στο Κοντόπευκο. Ένα μεγάλο έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα δημιουργηθεί χωρίς να στοιχίσει στους Αγιοπαρασκευιώτες ούτε ένα €.

Μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς έφερε στο Δήμο μέσω ΕΣΠΑ περίπου 2ο.οοο.οοο€.

Αν ξαναεκλεγεί και έχει το περιθώριο της 5ετίας, αναρωτιόμαστε πόσα χρήματα μπορεί να φέρει;

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ !

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ & ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΟΔΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

perifereia 078

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς , επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 ,το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής όπου,  παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για το έργο της κατασκευής υπερσύγχρονου δικτύου  ποδηλατοδρόμων και της ολικής βιοκλιματικής ανάπλασης οδών της περιοχής Κοντοπεύκου (οδοί Δερβενακίων, Σουλίου, Κύπρου, Πεντέλης , Ελπίδος κ. λ. π).

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο σύγχρονης βιοκλιματικής ανάπλασης οδών, συνολικού μήκους 7,8 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία 7,2 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων που θα συνδέσει τους σταθμούς του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Νομισματοκοπείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 9,5 εκ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει εξ΄ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ (μέσω της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής-ΠΕΠ Αττικής 2007-2013), ως εκ τούτου δεν θα επιβαρύνει οικονομικά ούτε στο ελάχιστο τους δημότες.

Υπενθυμίζεται ότι οΔήμος Αγίας Παρασκευής  συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους που έχουν εξασφαλίσει ένα τέτοιο έργο υποδομής ,με την ολοκλήρωσή του οποίου  η περιοχή του Κοντοπεύκου  θα αναβαθμιστεί αισθητά καθώς -στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων -θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα της απρόσκοπτης προσβασιμότητας και κυκλοφορίας πεζών ,ποδηλατών και οχημάτων με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον ,την εμπορική κίνηση , την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση , την λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής Κοντοπεύκου αλλά και συνολικά της πόλης της Αγίας Παρασκευής . Το έργο περιλαμβάνει  επίσης και τη δενδροφύτευση 1600 περίπου δένδρων.

Παρόντες στη υπογραφή εκ μέρους του Δήμου ήταν  επίσης ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιώνκ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς και η Αντιδήμαρχος Διοίκησης κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου.

Ο Δήμαρχος,  ευχαρίστησε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία και τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει σταθεί πάντα αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ένταξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων έργων στο ΕΣΠΑ.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο που εκτελείται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και με τη συνεργασία και καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη.

(Έχουν προηγηθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 3.5 εκ. ευρώ και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Τσακού- Οδοί Κυκλάδων, Σολωμού και κάθετων δρόμων, προϋπολογισμού 2,5εκ. ευρώ).

Διεκδικούμε, συμπλήρωσε  ο Δήμαρχος την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δεύτερου Βρεφονηπιακού Σταθμού, μέσω της Περιφέρειας και προσδοκούμε με βεβαιότητα στην ίδια άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής για την ευόδωσή της.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 022ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ2013 018