Κ. Μανιάτης: “Άλλο αύξηση της κίνησης έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων και άλλο αύξηση του τζίρου”

περιφεριαρχηςΔΗΛΩΣΗ Κωνσταντίνου Μανιάτη Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών για την λειτουργία της αγοράς .

Με αφορμή τις δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης  περί αύξησης του τζίρου των καταστημάτων  λόγω του ανοίγματος  αυτών τις Κυριακές,  ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Κωνσταντίνος Μανιάτης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με ανέξοδα – κούφια  λόγια   δεν αυξάνεται ο τζίρος των καταστημάτων ,όσο και αν ο καθ’ ύλην υπουργός θέλει  να μας πείσει για το αντίθετο, επιχειρώντας να κάνει το άσπρο-μαύρο.      Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες όχι μόνο έχουν χάσει  την αγοραστική τους δύναμη, αλλά δίνουν  μάχη επιβίωσης για την κάλυψη  ακόμη και των βασικών καθημερινών τους αναγκών..

Με 1,5 εκ ανέργους , με το 1/3 του πληθυσμού της Χώρας στα όρια της φτώχειας, με 29%  γενική ανεργία ( με 59% ανεργία  στους νέους από 18-25 ετών), με αφαίμαξη  των μισθών, με υπερφορολόγηση και με κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, δεν μπορεί να αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων όσες επιπλέον Κυριακές και να λειτουργήσουν αυτά.

Μια επίσκεψη στην αγορά και συζήτηση με τους ίδιους τους καταστηματάρχες,  επιβεβαιώνει  την πραγματικότητα, ό,τι δηλαδή δεν έχει αυξηθεί  συνολικά ο τζίρος .  Άλλο αύξηση της κίνησης έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων και άλλο αύξηση του τζίρου.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων της αγοράς και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας  αποτελούν ανεύθυνη στάση και δεν λύνουν τα υπαρκτά προβλήματα . Αντίθετα βλάπτουν την ίδια την αγορά και προκαλούν τους πολίτες.