“Αγ. Παρασκευή η πόλη μας”: Ομολογίες, απολογίες και πραγματικότητες

apipolimas

Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, για άλλη μια φορά  ξεπέρασε τον εαυτό του. Εξέδωσε   μια ανακοίνωση με τίτλο «Ο αποσιωπημένος απολογισμός της θητείας του Βασίλη Ζορμπά», με την οποία κάνει δύο πράγματα: Πρώτον προβάλλει ο ίδιος το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής και γι΄αυτό μόνο ευχαριστίες έχουμε προς αυτόν και δεύτερον λέει γραπτά διαφορετικά απ΄όσα όσα έχει πει ο ίδιος προφορικά (αλλά για κακή του τύχη δημόσια ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου και έχουν καταγραφεί)  λίγες μόνο μέρες πριν. Το μόνο που δεν κάνει, είναι να αναλάβει για μία φορά με παρρησία τις ευθύνες του.

Κατ΄αρχάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιαννακόπουλο γιατί στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσής του, αναφέρει τα έργα που ξεκινήσαμε και που τελειώνουμε. Θα έπρεπε να προσθέσει βέβαια ότι γι΄αυτά τα έργα δεν χρεώθηκε ούτε ένα Ευρώ στους δημότες, για να κάνει την αναφορά του πλήρη. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αντιπαρέβαλε το δικό του έργο, στα έξι χρόνια που διατέλεσε Δήμαρχος. Ακόμη και αυτό της ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου, το ξεκίνησε μεν δεν το τελείωσε δε. Αφού δεν υπήρχαν χρήματα, όπως αποκαλύπτει ο τότε Αντιδήμαρχός του (Οικονομικών) σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του. Στην ίδια συνέντευξη ο τότε Αντιδήμαρχος και ήδη ανεξαρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, αναφερόμενος στο «ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ», καταγγέλει ότι ουδέποτε ο κ. Γιαννακόπουλος ενημέρωσε την Δημοτική του Ομάδα ότι το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο και ότι κάθε φορά που γινόταν συζήτηση για αξιοποίησή του, ο κ. Γιαννακόπουλος την σταματούσε. Όπως επίσης άφησε να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφέστατα, την σταματούσε γιατί ίσως ήθελε να βρει «κάποιον δικό του άνθρωπο» να το δώσει, που θα ήταν «προσωπική του σχέση». Θα απαντήσει ο κ. Γιαννακόπουλος στο πρώην στέλεχός του ή θα τηρήσει για άλλη μια φορά αιδήμονα σιωπή;

Ο κ. Γιαννακόπουλος, με την ανακοίνωσή του, αλλάζει θέση σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του,   δύο φορές. Η πρώτη στο θέμα του ΜΕΤΡΟ: Στις 19 Ιανουαρίου 2014, στην κοπή της πίτας του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», αναγκάσθηκε να ομολογήσει προφορικά, δημόσια,  ότι ΚΑΙ με τη δική του ψήφο δεν κατασκευάσθηκε Σταθμός ΜΕΤΡΟ στην κεντρική Πλατεία της πόλης, δήθεν γιατί δεν κατάλαβε την σημασία του. Με τη γραπτή ανακοίνωσή του στις 28/1/2014, αρνείται την ευθύνη του. Αναφέρει μάλιστα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/12/2000 (αφού ήδη προ πολλού είχε αλλάξει ο σχεδιασμός του έργου). Αποκρύπτει την καταδικαστική για το ΜΕΤΡΟ ψήφο του , στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/2/2000, που ήταν και η ταφόπλακα του έργου. Το ΜΕΤΡΟ στην πόλη, σαν θέμα, μπορεί να ανήκει στο ιστορικό παρελθόν. Οι επιπτώσεις όμως της τότε εγκληματικής πράξης τους, δικής του, του κ. Γιάννη Σταθόπουλου και του κ. Βλάχου, ταλαιπωρούν σήμερα αλλά και στο μέλλον τους πολίτες. Και για την οποία πράξη, ουδέποτε μας είπαν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν σ΄αυτήν.

Η δεύτερη  είναι για το θέμα της ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Το οποίο όντως είχε σχεδιασθεί επί δημαρχίας του και κανείς δεν το αρνείται. Για το  έργο όμως αυτό, παρ΄ότι υπέγραψε την ανάθεση 15 περίπου μέρες πριν παραδώσει τα καθήκοντά του,  δεν υπήρχαν δεσμευμένα χρήματα (από ίδιους πόρους) για να πληρωθεί. Η σημερινή Δημοτική Αρχή το ενέταξε στο ΕΣΠΑ, το ξεκίνησε και το τελειώνει. Στις 26/1/2014, στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για την Δημοτική Αρχή, όσον αφορά στο έργο αυτό («κάνει πολλή καλή δουλειά η Δημοτική Αρχή με την ανάπλαση στον Τσακό και οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε»).  Με την γραπτή ανακοίνωσή του, αλλάζει τακτική και της επιτίθεται.

Ας μείνει και μια φορά σταθερός στις απόψεις του ο κ. Γιαννακόπουλος. Και ας μιλήσει κάποια στιγμή τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι δύσκολο, όταν αλλιώς έχει συνηθίσει τόσα χρόνια. Τουλάχιστον όμως ας προσπαθήσει.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook