Ο Γ. Σταθόπουλος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ … άρθρο του Σ. Παπαμιχαήλ (ΝΙΚΗ των Πολιτών)

papamihail-niki

RETHINK AGIAPARASKEVI

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

του Σωτήρη Αν. Παπαμιχαήλ, δικηγόρου, υπ. Δημοτικού Συμβούλου

————————

Η ωρα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η ωρα των καθημερινών πολιτών.

Η ωρα που ολοι μας πρέπει να «Ξανασκεφτούμε την Αγία Παρασκευή».

Το ερώτημα που πρέπει καταρχήν να απαντήσουμε είναι, εάν η Δημαρχία Ζορμπά (2011-2014) αντέστρεψε τη στασιμότητα στην πόλη ή απλώς συντήρησε μία κατάσταση με εστιασμένες παρεμβάσεις, χωρίς εμπνευση και συνοχή.

Εάν η απάντηση είναι ότι η Δημαρχία Ζορμπά, παρά τις παρεμβάσεις της, δεν αντέστρεψε τη στασιμότητα, το επόμενο ερώτημα είναι εάν γι΄ αυτό το σκοπό χρειάζεται ένα γενικό σχέδιο ανασύνθεσης της τεμαχισμένης πόλης, συγκρότησης της φυσιογνωμίας της και ανάκτησης της κοινωνικότητας της.

Ένα γενικό σχέδιο, που θα καταρτιστεί συναινετικά και θα εφαρμοσθεί δεσμευτικά από ολες τις επόμενες δημοτικές Αρχές, χωρίς αλλαγές ανά τετραετία.

Με την ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και το Γιάννη Σταθόπουλο υπάρχουν οι πιο δυνατές και στέρεες ελπίδες, ότι μπορούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες της διαβρωτικής κρίσης, να σχεδιάσουμεολοι μαζί μίαπολυεπίπεδη και ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση, να ανασυνθέσουμε την κεντρικότητα της πόλης και να την συνδέσουμε με τις γειτονιές της.

Γιατί.

1.    Η παράταξη ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  αντιπροσωπεύει την κοινωνία των πολιτών. Αποτυπώνει στο δημοτικό επίπεδο την πολλαπλότητα, την πολυχρωμία και την ευρύτητα της τοπικής κοινωνίας. Γι΄ αυτό, οι συντονισμένες προσπάθειες του δημοτικού κατεστημένου να την κρίνουν με τα μέτρα τους, συναντούν την αδιαφορία των δημοτών.

2.    Η παράταξη ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ δεν προήλθε από προεκλογικές συγκολλήσεις φιλοδοξιών και μεταγραφές χωρίς αυτοδιοικητικό περιεχόμενο. Διαθέτει τα εφόδια της αδιάλειπτης εικοσαετούς παρουσίας της.Διαθέτει πρόσωπα, που διαρκώς προστίθενται και προσθέτουν στην κοινή πορεία, χωρίς πισωγυρίσματα, διαπραγματεύσεις και αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.Εχουνολοι δώσει τις εξετάσεις τους, πολλά χρόνια τώρα.

3.    Η παράταξη ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ δεν στέκεται απέναντι, ούτε δίπλα στις συλλογικότητες, στους φορείς και στους πολίτες. Είναι μέσα σ΄ αυτές, γατί προέρχεται από αυτές.

4.    Η παράταξη ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ δεν υιοθετεί αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ούτε κλείνει το μάτι στις δημοσιονομικές (μνημονιακές) πολιτικές, που στρέφονται κατά της Αυτοδιοίκησης, για να είναι και με τους κυβερνητικούς και με τους πολίτες.

5.    Και διότι τέλος, το πρόγραμμα της παράταξης στηρίζουν πολιτικά κόμματα, χωρίς η παράταξη να καθοδηγείται από κανένα. Λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και το γενικό συμφέρον. Και το εχει αποδείξει.

Γιατί, ο Γιάννης Σταθόπουλος είναι σεμνός, εργατικός, μεθοδικός και ανυποχώρητα δημοκρατικός με βαθειά κουλτούρα. Μιλάει με επιχειρήματα και με ειλικρίνεια. Αντιπαθεί  το λαϊκισμό και σέβεται πραγματικά και όχι εικονικά τη διαφορετικότητα και την κουλτούρα του άλλου. Δουλεύει  με σχέδιο, όραμα, αθόρυβα  και  αποτελεσματικά.

Γιατί ξέρει και το έχει αποδείξει οτι στα πλαίσια του Δήμου, η δημοκρατικότητα, η αξιοπρέπεια, η ανθρωπιά, ο πολιτισμός, η υγεία, η καθαριότητα, η πρόνοια, η μόρφωση, η επιχειρηματικότητα και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν έχουν χρώμα και δεν χωρίζονται με ψευδεπίγραφες  διαχωριστικές γραμμές.

Γιατί συνέθεσε ένα ψηφοδέλτιο με κριτήριο την σταθερότητα, την αγωνιστικότητα, την χρησιμότητα και τη συνεισφορά.

Γιατί με όλα αυτά είναι διαφορετικός, όχι μόνο στη θεωρία  αλλά και στη πράξη, από τους πολιτικούς που επιδιώκουν να συντηρήσουν το παρελθόν, στο μέλλον που είναι ηδη παρόν.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ τιμή μου που συμμετέχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ. Και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν μου δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη δύσκολη αλλά συναρπαστική δουλειά που έχουμε μπροστά μας.-

… Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο κ. Σταθόπουλος είναι …ΣΥΡΙΖΑ!

Στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας δηλώνει ότι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συμμετέχει και στηρίζει πολιτικά τις εξής αυτοδιοικητικές κινήσεις στη Βόρεια Αθήνα:

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – Νίκη για την Αγία Παρασκευή – Γιάννης Σταθόπουλος

(ΠΗΓΗ: syriza.gr)

Και νέα πολιτικά ατοπήματα του κ. Σταθόπουλου σε βάρος εργαζομένου του Δήμου

 (Επειδή ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ στο άρθρο του υπογραμμίζει ότι η παράταξη “ΝΙΚΗ των Πολιτών” δεν υιοθετεί αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, επισημαίνει παράλληλα ότι ο κ. Γ. Σταθόπουλος είναι ανυποχώρητα δημοκρατικός, αντιπαθεί το λαϊκισμό και σέβεται πραγματικά και όχι εικονικά τη διαφορετικότητα και την κουλτούρα του άλλου”, παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο μας της 11ης Απριλίου 2014 σχετικά με την απροκάλυπτη και δημόσια επίθεση του κ. Σταθόπουλου κατά εργαζόμενου του Δήμου).  Ακολουθεί το άρθρο μας.

Ανεπίτρεπτη πολιτική κίνηση εκ μέρους του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» και υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο χώρο της αυτεπιστασίας του Δήμου.

Όπως ήδη είχε ανακοινώσει, παραβρέθηκε στο γραφείο της αυτεπιστασίας για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και ν’ ακούσει τα προβλήματά τους. Όμως ξεκίνησε με παράλογες και πολιτικά αυταρχικές και πρωτοφανείς απαιτήσεις, οι οποίες άφησαν άναυδους τους παραβρισκόμενους. Συγκεκριμένα  ούτε λίγο ούτε πολύ, αξίωσε τελεσιγραφικά  από εργαζόμενο να απομακρυνθεί από το χώρο εργασίας του!  Και δεν σταμάτησε εκεί, παρά του επιτέθηκε φραστικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες μπροστά στους συναδέλφους του όταν εκείνος, δικαιολογημένα αφού ήταν εν ώρα υπηρεσίας, αρνήθηκε τις απαξιωτικές υποδείξεις του οι οποίες έθιγαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του και την προσωπικότητα του ως εργαζόμενο! Απαράδεκτες εκφράσεις  και προσβλητικά λόγια που δεν αρμόζουν σε πολιτικό επικεφαλής δημοτικής παράταξης και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Σταθόπουλος ως επιστήμονας και άνθρωπος που συμμετέχει πολλά χρόνια στα κοινά όφειλε να γνωρίζει ότι το υπέρτατο αγαθό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είναι η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης ζωής. Αντίθετα, με την σημερινή του συμπεριφορά ακολούθησε τελείως διαφορετική οδό προσβάλλοντας βάναυσα και θίγοντας μια ανθρώπινη προσωπικότητα και δη εργαζόμενο του Δήμου τον οποίο φιλοδοξεί να διοικήσει! Μειώνοντας έναν εργαζόμενο των 750€, οικογενειάρχη, σε μια εποχή που ο εργασιακός τομέας πλήττεται πολύπλευρα  λόγω της οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας. Έναν εργαζόμενο που ζει στην ανασφάλεια και αγωνιά για τη διαβίωση της οικογένειας και του παιδιού του.

Αναρωτιόμαστε ποια ήταν η φιλοσοφία αυτής της πολιτικής κίνησης και ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, όταν σε μια συνάντηση που θεωρητικά σκοπό είχε να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων, στρέφεται εναντίον του συνομιλητή του; Ποια είναι η εικόνα που αποκόμισαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και πόσο ασφαλείς νοιώθουν άραγε για μια υποθετικά επικείμενη διοίκηση του Δήμου από τον κ. Σταθόπουλο; Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν παραβρέθηκε στο χώρο ως απλός πολίτης, αλλά ως επικεφαλής μιας δημοτικής κίνησης … πολιτών που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, αποβλέπει σε έναν σύγχρονο και φιλικό προς τους κατοίκους Δήμο.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το προεκλογικό στρες είναι δυσβάστακτο για τον κ. Σταθόπουλο και τον οδηγεί σε ολέθρια πολιτικά λάθη. Μάλιστα ως φημολογούμενη αριστερίζουσα παράταξη –έχοντας πάρει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ- θα έπρεπε να είναι υπέρμαχος των εργατικών δικαιωμάτων και να είναι ο πλέον θερμός υποστηρικτής τους. Κάτι που δυστυχώς δεν είδαμε σήμερα, παρά ο ίδιος ο επικεφαλής δημιούργησε επεισόδιο που συζητήθηκε και συζητιέται ευρέως στην πόλη μας προξενώντας οδυνηρή έκπληξη στους πολίτες.

Ο Τομέας της Αυτεπιστασίας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής αποτελείται από λίγα άτομα που καθημερινά δίνουν αγώνα για την επιβίωση. Άτομα που έχουν οικογένεια, έχουν υπόληψη, υπερηφάνεια, συναισθήματα και μια θέση στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής. Έχουν τις δικές τους ιδέες και την δική τους κρίση. Ο κ. Σταθόπουλος όμως τα ποδοπάτησε προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση έναν εξ αυτών μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του χρησιμοποιώντας μάλιστα   ανυπόστατα, σαθρά,  αίολα,  αβάσιμα και διάτρητα επιχειρήματα 

Αναρωτιόμαστε ποιος τελικά θα έχει τα κότσια να υπερασπιστεί αυτούς τους απλούς ανθρώπους πέρα από κάθε πολιτική ή προεκλογική ιδιοτέλεια;

Όσον αφορά στην κίνηση του κ. Σταθόπουλου ως δήθεν  πολιτική πράξη, αναρωτιόμαστε αν πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ επι του θέματος αυτού συμφωνεί με τις αήθεις ενέργειες  των αρχηγών των τοπικών παρατάξεων που στηρίζει για τις εκλογές του Μαΐου, όταν αυτές ευθέως στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σημείωση σύνταξης: Επειδή πιστεύουμε ότι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση να πάρει θέση, το άρθρο αυτό θα σταλεί για ενημέρωση προς την κεντρική διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα.

Λένα  Μαρκή

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook