Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

IMG_2077 copy

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου και ρεπορτάζ εφημερίδων τα οποία αναφέρονται σε αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση για τα Σχολεία, οι οποίες περιλαμβάνουν και συγχωνεύσεις Σχολείων στην Αγία Παρασκευή -τα συστεγαζόμενα 4ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία και τα συστεγαζόμενα 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία (Χέλμειο)-επιθυμώ να ενημερώσω τους Γονείς και Κηδεμόνες, το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό των σχολείων μας, τους μαθητές αλλά και όλους πολίτες για τα εξής :

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, σημαντική προτεραιότητα μας ήταν η ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου σε νέες Σχολικές Μονάδες αλλά και η βελτίωση των υφισταμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε άμεση συνεργασία με τον ΟΣΚ, πραγματοποίησε τα εξής:

12ο Νηπιαγωγείο: παραδόθηκε σε χρήση

14Ο Νηπιαγωγείο: ο Δήμος παραχώρησε το οικόπεδο στον Ο.Σ.Κ προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη όλων των απαιτούμενων μελετών. Η κατασκευή του Νηπιαγωγείου αυτού είναι στον άμεσο προγραμματισμό του Ο.Σ.Κ με την μέθοδο της Βιομηχανοποιημένης Δόμησης.

 11ο Δημοτικό: ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, που ήταν η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και ο χαρακτηρισμός του ως «Χώρος Σχολείου». Μετά την αποσαφήνιση στον Νόμο του Καλλικράτη, ότι για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, οι ενέργειες σχετικά με απαλλοτρίωση των οικοπέδων, γίνονται από τον ΟΣΚ, ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αναμένει εκ νέου πρακτικό Καταλληλότητας.

 12ο Δημοτικό: συγκροτήθηκε η αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας ώστε να επανεξεταστεί η δυνατότητα απαλλοτρίωσης του χώρου των πρώην «Εκπαιδευτηρίων Μακρή», ώστε να γίνει η αποσυμφόρηση του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου. Αναμένεται το Πρακτικό της Επιτροπής.

 6ο Γυμνάσιο: σε συνεργασία με τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώθηκε η σύνταξη όλων των μελετών και αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο του Ο.Σ.Κ και αναμένεται η ένταξη του στο Ε.Σ.Π.Α.

 ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΑΛ & ΣΕΚ (ΚΤΙΡΙΟ ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ): η γνωστή σε όλους μεγάλη εκκρεμότητα του ΟΣΚ προς το Δήμο Αγίας Παρασκευής αλλά κυρίως προς του κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, μετά από συνεχείς διαλόγους και πιέσεις προς τον ΟΣΚ, έχει φτάσει σε μια φάση ρεαλιστική για την αποπεράτωση. Η αποπεράτωση, αυτής της τόσο σημαντικής σχολικής εγκατάστασης, θα δώσει τέλος στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε δύο εντελώς ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την φάση έχει ολοκληρωθεί από την μεριά του ΟΣΚ η νομική του απεμπλοκή από τον προηγούμενο ανάδοχο, έχει γίνει η καταγραφή των εργασιών που υπολείπονται και το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
Αναμένεται η ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Δυστυχώς δεν ήταν εύκολη υπόθεση ώστε να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι το έργο τελικά θα ολοκληρωθεί.
Οι μέχρι σήμερα συζητήσεις τόσο από την μεριά του Δήμου όσο και από τον ίδιο τον Διευθυντή του σχολείου προς τον ΟΣΚ ήταν πάντα προς το συμφέρον των μαθητών.

Με εκτίμηση,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ