Ευθύνες από τη ΔΑΠΑΧΟ για τη φωτιά στον Υμηττό

fotia-grabias-11-6-14a
Σήμερα περί τις 14.30 το ΔΑΠΑΧΟ2 μετά από ενημέρωση που είχε από το κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ μετέβη στην Αγ. Παρασκευή προκειμένου να συμμετάσχει σε επιχείρηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή προς το βουνό ανάμεσα στον Δημόκριτο και το Αμ. κολλέγιο. Το όχημα της ομάδας μας εντός 6 λεπτών βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, οπού συνέδραμε 3 οχήματα του δωδέκατου ΠΣ και ένα όχημα του Τετάρτου ΠΣ στην άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα περιορίζοντας την καταστροφή σε μόλις 500τμ δασικής βλάστησης χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των οχημάτων που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Το ΔΑΠΑΧΟ 2 συμμετείχε με 3μελες πλήρωμα και επέστρεψε στην βάση του στις 15.30.
.
Η ΔΑΠΑΧΟ κλείνει την ανακοίνωση της επισημαίνοντας την απαράδεκτη στάση του Δήμου Αγ. Παρασκευής ,ο οποίος κρατά καθηλωμένα και χωρίς τον παρελκόμενο εξοπλισμό, για τέταρτη συνεχή χρονιά τα 2 πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει, εκ των οποίων το ένα, είναι υπερπολύτιμο για την άμυνα του Υμηττού καθώς είναι υπερσύγχρονο όχημα με 5τονους νερό.
.
Για την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ
Βαγγέλης Στογιάννης
.
* ΔΑΠΑΧΟ: Η Δασοπροστασία Δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι ο σύμβουλος του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, σε θέματα προστασίας και ανάπτυξης του φυσικού Περιβάλλοντος εν γένει & ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής στην οποία ευρίσκεται ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και της δασικής περιοχής με την οποία συνορεύει. Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. είναι καταχωρημένη στο μητρώο εθελοντικών ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 14/2012.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook