Δήμοι προσφεύγουν στο ΣτΕ για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου

romaΜε προσφυγές στο ΣτΕ προσπαθούν οι Δήμοι της Αττικής να εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση στην περιοχή τους, του καταυλισμού των Ρομά από το Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι.

 

Σειρά είχε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, που θέλει να διασφαλιστεί, ότι δεν θα μετεγκατασταθούν -έστω και προσωρινά- οι Ρομά στο όρος Πατέρας.

Με την προσφυγή του, ο Δήμος ζητά να ακυρωθούν, ως παράνομες και αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και υποστηρίζει, ότι η μετεγκατάσταση σχεδιάζεται να γίνει σε έκταση 37.438 τ.μ. στην περιοχή Κανδήλι, στο όρος Πατέρας, η οποία είναι στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος, πρόκειται για περιοχή, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, από το 1985, ενώ παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται, ότι προσφυγές έχουν καταθέσει και οι Δήμοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεγαρέων και Χαλανδρίου, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

epoli.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter