Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων

Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ), που υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής, επισκέφτηκαν σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμιόνη Κυπριανίδου, η Αντ/χης Έργων και Υποδομών, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου και ο Αντ/χης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.

 

Οι, Δ/ντης της Διεύθυνσης Οδικών Έργων της Περιφέρειας (Δ9), Γιάννης Θεοφίλης, ο Τμηματάρχης Δ9, Θόδωρος Βορβολάκος και ο επιβλέπων του συστήματος διαχείρισης, Δημήτρης Κεφαλληνός, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής για την καταγραφή της κυκλοφορίας μέσω των 500 και πλέον θέσεων μέτρησης και των 210 καμερών, με πλήρη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Να διευκρινιστεί πως το ΚΔΚ δεν διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας που εγκαταστάθηκαν σε πολλά σημεία της Αττικής, την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η περαιτέρω αξιοποίηση, για ζητήματα πολιτικής προστασίας και χρηστικής ενημέρωσης, των 24 Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων που είναι τοποθετημένες σε κεντρικές αρτηρίες (προβάλλουν χρόνους διαδρομών, έκτακτα οδικά συμβάντα, alert και ειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα).

Προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας είναι οι πληροφορίες κυκλοφοριακού φόρτου στο Λεκανοπέδιο, του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, υπό μορφή ηλεκτρονικής εφαρμογής και διαδραστικού χάρτη, να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, αρχικά μέσα από τον ιστότοπο της Περιφέρειας www.patt.gov.gr και σύντομα σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (smartphones).

Και σε αυτές τις υπηρεσίες το θέμα της υποστελέχωσης κυριαρχεί σε δραματικό βαθμό, με αποτέλεσμα όλη αυτή η τεχνογνωσία από έμπειρο και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, να μην φτάνει έως τώρα στους πολίτες. Πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι αυτές οι τεχνολογικές δυνατότητες να είναι διαθέσιμες ελεύθερα σε όλους τους πολίτες της Αττικής.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.