Λιγοστεύουν οι διανομείς στα ΕΛΤΑ Αγ. Παρασκευής – Μεγάλο πρόβλημα με την αλληλογραφία!

ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου
ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου

 

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πλήθος παραπόνων για τα ΕΛΤΑ της πόλης μας δεχτήκαμε πρόσφατα στο mail του images από κατοίκους των περιοχών της Αγίας Παρασκευής.

Ιδιαίτερα για το κατάστημα του Κοντοπεύκου τα παράπονα είναι σοβαρά, γιατί όπως μας αναφέρουν δεν λειτουργεί και οι κάτοικοι πηγαίνουν οι ίδιοι και παραλαμβάνουν την αλληλογραφία τους από εκεί.

Εμείς ερευνήσαμε τις καταγγελίες και πληροφορούμε τους συνδημότες μας για τα εξής:

Από τους 28 διανομείς που υπήρχαν, τώρα εργάζονται μόνο 17. Εξ αυτών οι 2 κατέθεσαν ήδη για συνταξιοδότηση και οι 4 είναι “ενοικιαζόμενοι”, δηλαδή εργάζονται με μηνιαίες συμβάσεις που συνήθως ανανεώνονται. Απομένουν 11 μόνιμοι διαμονείς για όλη την πόλη. Γίνονται βέβαια προσπάθειες να μονιμοποιηθούν οι “ενοικιαζόμενοι” ώστε εν μέρη να λυθεί το πρόβλημα, οι οποίες φαίνεται να αντιμετωπίζονται θετικά.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι 2 τμήματα (περιοχές) του Κοντοπεύκου και 3 του Τσακού να μην εξυπηρετούνται καθόλου και το  χειρότερο οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν να παίρνουν μόνοι τους την αλληλογραφία από το κατάστημα. Πάρα πολλές φορές μάλιστα λογαριασμοί κοινής ωφελείας καθυστερούν να φτάσουν στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι δεν είναι νόμιμοι στις υποχρεώσεις τους, τη διακοπή της παροχής υπηρεσιών και τους ενδιαφερόμενους να διαμαρτύρονται δικαίως. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι μαθαίνουν πως έχουν αλληλογραφία από τους γνωστούς που έτυχε να περάσουν από τα ΕΛΤΑ!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι αίτημα ετών του Συλλόγου Τσακού ήταν να δημιουργηθεί, αν όχι ένα κατάστημα,  ένα σημείο με θυρίδες για την αλληλογραφία στην περιοχή. Το αίτημα αυτό, όπως γνωρίζουμε, είχε τεθεί και στον πρ. Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά ο οποίος απευθύνθηκε στα κεντρικά των ΕΛΤΑ, αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση έως σήμερα.

Οι δε υπάλληλοι που έχουν απομείνει έχουν επιφορτιστεί με πολλές αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα οι διανομείς κάνουν και την ταξινόμηση που είναι χρονοβόρα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε το ντόμινο της οικονομικής κρίσης έφτασε και στην πόρτα μας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.