Δημόσιο: Στον αέρα απολύσεις και αξιολόγηση

δημόσιοΣτον αέρα, λόγω προεκλογικής περιόδου βρίσκονται όλα τα θέματα της Δημοσίας Διοίκησης, με κυριότερα τις απολύσεις και την αξιολόγηση.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των αποχωρήσεων που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα, χωρίς ωστόσο να έχει εκπληρώσει στο σύνολό της την υποχρέωση για 5500 απολύσεις.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του νέου συστήματος αξιολόγησης το οποίο αν και παρουσιάστηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δεν πρόλαβε να έρθει προς ψήφιση στη βουλή.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα που παρουσίασε προκρίνει ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Ειδικότερα, προβλέπει Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων. Στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η αποκατάσταση των απολυμένων, ενώ παράλληλα ως προτεραιότητα τίθεται η κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση στο δημόσιο, αλλά και της νομοθεσίας για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Εν αναμονή των εξελίξεων, όπως είναι φυσικό οι περισσότερες λειτουργίες στη Δημόσια Διοίκηση δείχνουν να έχουν «νεκρώσει» καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιο νομοθετικό πλαίσιο θα ισχύσει τελικώς.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά και η στάση των δανειστών μετεκλογικά, είτε στο ενδεχόμενο αθέτησης των συμφωνηθέντων λόγω «αλλαγής σκυτάλης», είτε εξαιτίας των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, σε περίπτωση που διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.