Επιμόρφωση μελών του ΚΑΠΗ στην χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ψηφιακός γραμματισμός αποκτά με γρήγορο ρυθμό αυξανόμενη σημασία, όχι μόνο για την εργασία, αλλά και για τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και την προσωπική ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να αισθάνονται άνετα στην ψηφιακή εποχή, κάτι που ισχύει ιδιαιτέρως για τα άτομα που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Η δυνατότητα χρήσης εργαλείων βασισμένων στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για αυξημένη συμμετοχή στη δια βίου εκπαίδευση, καθώς και ισχυρές προοπτικές επανασύνδεσης αυτών των κοινωνικών ομάδων με το δημόσιο χώρο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και γενικότερα τον ευρύτερο κοινωνικό βίο.
Για τους λόγους αυτούς και στα πλαίσια της διεύρυνσης του τομέα επιμόρφωσης του προγράμματός του, το ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε για τα μέλη του ομάδες επιμόρφωσης ώστε να αποκτήσουν τα μέλη μας κατ’ αρχήν βασικές δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη συνέχεια τα μέσα αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε δομημένα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης.
Η όλη ενέργεια ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία 4 μεταχειρισμένων laptops από τη Φαρμακευτική Βιομηχανία ELPEN Α.Ε. και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πενταφράγκα Κωνσταντίνο τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.