Λίγα λόγια, αλλά σημαντικά στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πευκακίων

IMG_6457 copy

Η συνοικία των Πευκακίων στην Αγία Παρασκευή ήταν η τελευταία που προσαρτήθηκε στο Δήμο και αυτή με τα περισσότερα και πιο σοβαρά προβλήματα.
Θέλω να σταθώ σε μια παρατήρηση που έκανε ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος σήμερα (8/2/2015) στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση». Ανέφερε πως «… κάποτε εδώ γινότανε μάχες ηρωικές, δε βγαίναμε από δω, και τώρα είμαστε λιγότεροι και χαλαροί. Όπου υπάρχουν λιγότερα προβλήματα υπάρχει και λιγότερος κόσμος».

πίτα Πευκακίων κόσμος
Σήμερα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν όντως λιγότερος κόσμος από άλλες χρονιές, αλλά αρκετός για να γεμίσει την αίθουσα του 9ου Δημοτικού. Τα Πευκάκια εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, αρκετά όμως έχουν πάρει το δρόμο της επίλυσής τους.
Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης ο οποίος έκανε αναφορά στον γνωστό ψαλμό «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν» συνδέοντας τον με τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας.


Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Μπακογιάννης ξεκίνησε με μια ενημέρωση – προτροπή προς τους κατοίκους να τακτοποιήσουν τις τυχών εκκρεμότητες που έχουν στο θέμα της εισφοράς που ορίστηκε με την Πράξη Εφαρμογής το 2005, γιατί ενδέχεται το ποσό να αυξηθεί και μάλιστα στο διπλάσιο (από 250€ στα 500€/τμ).
Αναφέρθηκε στα έργα που πρέπει να διεκδικήσει η περιοχή όπως το Αθλητικό κέντρο, η μελέτη των ομβρίων υδάτων, η μελέτη διάνοιξης δρόμων 2012 η οποία είχε ξεκινήσει από τη Διοίκηση Ζορμπά (σ’ αυτή εντάσσονται και οι δρόμοι που αναφέρουμε σε πρόσφατο άρθρο μας και στους οποίους έγινε αναφορά ονομαστικά από τον κ. Μπακογιάννη), το νηπιαγωγείο στο Ο.Τ. 328, την παιδική χαρά στην Ησιόδου και οι 2 πλατείες (Αγ. Αναργύρων & στα νότια Πευκάκια). Ζήτησε κάποια ενημέρωση για τα οικόπεδα της Παιανίας, τα οποία δεν πρέπει να χαθούν και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ζήτημα.
Ενημέρωσε για τα μεγάλα έργα που έγιναν από την προηγούμενη Διοίκηση και σύντομα θα αποδοθούν στους κατοίκους, όπως ο Βρεφονηπιακός σταθμός που αναμένεται να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα και θα στεγάσει 2 παιδικούς σταθμούς, την πεζογέφυρα Γελαδάκη η οποία αναμένεται να αποδοθεί περίπου τον Απρίλιο, το πεζοφάναρο της οδού Κλεισθένους που πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί και τέλος τη δεύτερη πεζογέφυρα στο ύψος της Αγίας Τριάδος. Αναφέρθηκε επίσης και στην 3η πεζογέφυρα που συζητιέται να κατασκευαστεί στο ύψος της πλατείας ή την υπογειοποίηση της Μεσογείων στο σημείο αυτό, που θα λύσει πολλά προβλήματα.
Τέλος αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου όπως η δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων στη Στέγη Γερόντων και η συνδρομή στον καθαρισμό του οικοπέδου του αθλητικού κέντρου.


πίτα Πευκακίων ΣταθόπουλοςΟ Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στα οικόπεδα του Δήμου που περιφράχθηκαν επί Δημαρχίας Ζορμπά και καταπατούνται. Δήλωσε ότι θα είναι αυστηρός σε όσους κόβουν την περίφραξη και τα καταπατούν και ήδη έχει καλέσει συγκεκριμένο κάτοικο να συμμορφωθεί. Βέβαια μας έκανε τρομερή εντύπωση η έκφρασή του ότι «μόνο με συνεννόηση θα γίνει κάποια εξυπηρέτηση»(!).
Με δυο λόγια μίλησε για τα οικόπεδα της Παιανίας όπου ο Δήμος θα προσφύγει σύντομα στη δικαιοσύνη να τα διεκδικήσει, τις πεζογέφυρες που και οι δύο είναι έργα του υπουργείου και μας τα έχει υποσχεθεί, στον παιδικό σταθμό η μετακόμιση θα γίνει στις διακοπές του Πάσχα, το οικόπεδο του αθλητικού κέντρου θα πρέπει να προστατευτεί με κάποιο τρόπο, για τις δύο πλατείες που είναι στο σχεδιασμό της Διοίκησης και θα γίνουν μελέτες.


πίτα Πευκακίων ΖορμπάςΟ επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρ. Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς υπήρξε ξεκάθαρος. Για να κερδηθούν τα μεγάλα έργα θέλει αγώνα σοβαρό και επιμονή. Είναι θέμα διεκδίκησης και μαγκιάς! Όπως δήλωσε δεν έχει σημασία το κόμμα, αλλά το να ζητάς και να επιμένεις. Ο ίδιος τα δύο πρώτα μεγάλα έργα (παιδικό σταθμό, Γελαδάκη) τα κέρδισε επί ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοΐδη, Σγουρό) κι ενώ γνώριζαν ότι αυτός δεν ανήκει σε αυτό το σχηματισμό.
Όσον αφορά τη μελέτη διάνοιξης των οδών και αυτή για τον έτερο παιδικό σταθμό είναι κατατεθειμένες και απομένει η Δημοτική Αρχή με τη συμπαράσταση όλων να τα διεκδικήσει από την Περιφέρεια. Κατήγγειλε ότι για το παιδικό σταθμό είχε δοθεί παράταση ένα μήνα το καλοκαίρι στον εργολάβο, πλέον ο Δήμος χάνει χρήματα και δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ ως ποινική ρήτρα.
Μιλώντας για την καταπάτηση των οικοπέδων του Δήμου αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου κάτοικος καταπατά δημοτικό οικόπεδο στην οδό Καβάφη και ο συγκεκριμένος μάλιστα προεκλογικά είπε πως «θα φύγετε εσείς και εγώ θα κάνω ότι θέλω μετά…». Ο κ. Ζορμπάς κατήγγειλε το Δήμαρχο για απραξία στο θέμα αυτό εδώ και ενάμιση μήνα. (Θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο επ’ αυτού).
Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις των κατοίκων για τη δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), τόνισε ότι μόνο μία περίπτωση υπάρχει για να μην κατασκευαστεί, να κωλυσιεργεί η Δημοτική Αρχή ώστε να καθυστερήσει η χρηματοδότηση, κάτι που δεν πιστεύει ότι θα γίνει. Ο Δήμος έχει δικαίωμα τα οικόπεδά του να τα χρησιμοποιεί όπως θέλει (για κοινωνικούς σκοπούς).


πίτα Πευκακίων ΓιαννακόπουλοςΤο λόγο πήρε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης και πρ. Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος. Τα Πευκάκια, είπε, τώρα είναι η πιο όμορφη συνοικία της πόλης. Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμάμε ορισμένα πράγματα που κατάφεραν πρώτα οι κάτοικοι μαζί με το σύλλογο και στη συνέχεια οι Δήμαρχοι που πέρασαν από την πόλη.
Ένα είναι το μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει κατά τον κ. Γιαννακόπουλο. Η υπογειοποίηση της Μεσογείων που θα ενώσει την πόλη και όχι μια γέφυρα η οποία θα χαλάσει την εικόνα της πόλης. Χρειάζεται όμως κινητοποίηση κατοίκων και Δημοτικής Αρχής για να επιτευχθεί.


πίτα Πευκακίων ΓκιζιώτηςΟ επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντρέας Γκιζιώτης ήταν πολύ σύντομος. Αφού χαιρέτησε αναφέρθηκε στο σχόλιο του π. Σταύρου ότι οι πλούσιοι φτώχυνανε και είπε ότι μάλλον οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Είναι μέγα ζήτημα η συμμετοχή και διεκδίκηση του κόσμου, μόνο τότε κερδίζεται κάτι παραπάνω. Ο Σύλλογος θα πρέπει να μπορεί να καλεί τον κόσμο, να τον συντάσσει και να βάζει στόχους μεγάλους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
• Χιούμορ, όχι και τόσο αθώο, κατά την προσωπική μας άποψη, μεταξύ π. Σταύρου και Δημάρχου. Ο μεν πατήρ Σταύρος επισήμανε ότι ο Δήμαρχος φορούσε γραβάτα (ίσως γιατί στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ; ) και ο δε Δήμαρχος χαρακτήρισε τον πατήρ Σταύρο χάκερ στα πλήκτρα!
• Ο κ. Γιαννακόπουλος για μία ακόμα φορά έδειξε με τα λεγόμενά του τη διακριτική στήριξη στη Διοίκηση, αλλά απερίφραστα ευχήθηκε να πετύχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση που κάνει για να μπούμε σε μια μορφή ανάπτυξης και να μην υπάρξει συνέχεια της λιτότητας. Μήπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους έσω και στους εκτός τι ακριβώς επιθυμεί, ώστε να μην πονοκεφαλιάζουν κάθε φορά που εκφωνεί κάποιο λόγο;
Τι εννοεί ο Δήμαρχος όταν λέει ότι κατόπιν συνεννόησης θα γίνεται εξυπηρέτηση στα οικόπεδα του Δήμου;;; Μπορεί ο καθένας μας δηλαδή να τα χρησιμοποιήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα με τις ευχές του; Μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν του ανήκουν, αλλά είναι ιδιοκτησία των δημοτών και πρέπει να αξιοποιηθούν για το κοινό καλό και όχι να γίνουν λαχανόκηποι του ενός! Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κάθετος στις αποφάσεις του και να βάλει τον καθένα στη θέση του χωρίς να χαϊδεύει αυτιά.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.