Ενημέρωση για το Κοιμητήριο από το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Κοιμητήριο Δήμου Αγ. ΠαρασκευήςΣτην τελευταία συνεδρίαση (19/2) του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώσαμε για τα σχέδια της σημερινής Δημοτικής αρχής όσον αφορά το θεμελιώδες θέμα του Κοιμητηρίου Αγίας Παρασκευής. Συνοψίζουμε την ενημέρωσή μας:
Οι μελέτες που είχαν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 συνεχίζονται με τις εξής αλλαγές:

Α) Εισάγουμε τρεις νέους κωδικούς, που δεν υπήρχαν, για να είναι ολοκληρωμένο το πρώτο στάδιο ανάπλασης του Κοιμητηρίου. Αυτοί οι κωδικοί αφορούν:
1. Υδρογεωτεχνική μελέτη και
2. Δύο έργα που δεν εντάσσονται σε μελετητικά πτυχία:
α. Τις διερευνητικές τομές στο έδαφος (λήψη δοκιμίων εδάφους που θα αποσταλούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο για έλεγχο) και
β. Τη λήψη δειγμάτων νερού.
Β) Μειώνουμε μετά από λεπτομερή έρευνα τα αντίστοιχα ποσά μελετών. Παρά την εισαγωγή των τριών νέων κωδικών η συνολική δαπάνη του 1ου σταδίου των μελετών για το Κοιμητήριο μειώνεται. Έτσι, για λόγους ανταποδοτικότητας, αυξάνεται αναγκαστικά κατά το ίδιο ποσό ο κωδικός των έργων υποδομής. Είναι εξαιρετικά προφανές, για όποιον έχει αναμιχθεί με το θέμα, ότι οποιοδήποτε σχέδιο για το Κοιμητήριο δεν μπορεί να καλυφθεί από τον εν λόγω κωδικό. Ο υπάρχον κωδικός μπορεί να καλύψει μόνο μικροεπισκευές και επείγουσες επεμβάσεις.
Ενημερώσαμε τέλος ότι για την ανάπλαση του Κοιμητηρίου, που θα γίνει όχι μόνο για την αύξηση της χωρητικότητάς του, αλλά και για την εξυγίανση από σεβασμό στους περίοικους του περιβάλλοντος χώρου θα προβλεφθεί ανάλογο κονδύλιο και σχέδιο οργάνωσης των εργασιών προκειμένου η τελική εικόνα του Κοιμητηρίου Αγίας Παρασκευής να είναι πολύ καλύτερη της σημερινής και να συγκρίνεται με τα αντίστοιχα του Ευρωπαϊκού χώρου.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.