Η Εθελοντική οργάνωση «ΔΡΑΣ.Ε-Δράσεις Εθελοντών» συμμετείχε σε εκδήλωση στο Αμερικάνικο Κολλέγιο

H εθελοντική οργάνωση «ΔΡΑΣ.Ε-Δράσεις Εθελοντών», η οποία δραστηριοποιείται σε τομείς κοινωνικής αλληλεγγύης, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και πολιτισμού, συμμετείχε στην «εβδομάδα βιωσιμότητας» ( Sustainability Week 2015: Sustainable Cities) που οργάνωσε το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – The American College of Greece. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε χώρα εντός του κολλεγίου την Τρίτη 10 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες και ομιλίες σχετικές με το θέμα, ενώ παραβρέθηκαν αρκετοί σύλλογοι και οργανώσεις με οικολογικό χαρακτήρα που συζητούσαν με τους συμμετέχοντες και παρουσίαζαν τη δράση και το έργο τους.

Η «ΔΡΑΣ.Ε-Δράσεις Εθελοντών» στήριξε την εκδήλωση με την παρουσία της και παρουσίασε τις δράσεις της από το 2003, με το πρόγραμμα «Μονοπατάδες στον Υμηττό» (μέσω αυτής της δράσης επισκέφθηκαν τον Υμηττό περίπου 2450 μαθητές από σχολεία των δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Χολαργού και Βριλησσίων, καθώς και χιλιάδες πολίτες, κυρίως του δήμου Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι ακολούθησαν τις προγραμματισμένες μονοπατάδες γνωρίζοντας τα μονοπάτια και τα σπήλαια του Υμηττού).

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφικό υλικό από την προαναφερόμενη δράση και το σχετικό βιβλίο στο οποίο είχε καταγραφεί η χλωρίδα και η πανίδα του Υμηττού, με την επιμέλεια των μελών της «ΔΡΑΣ.Ε»: κου Δημήτρη Βαλή και κας Ούρσουλα Πουλμέντη. Επιπλέον, ήταν διαθέσιμο και φωτογραφικό υλικό από τη δραστηριότητα «Με ένα ποδήλατο στην πόλη μας». Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε έξι ποδηλατοπορείες από το 2003, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για εναλλακτικούς τρόπους μετακινήσεων και την διεκδίκηση κατασκευής ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας.

Για τη “ΔΡΑΣ.Ε. – Δράσεις Εθελοντών”

Ο Πρόεδρος
Αυγουστίνος Κάτσαρης

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.