Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νέο σύγχρονο πυροφυλάκιο στον λόφο Τσακού, πραγματοποιήθηκε ένα αίτημα ετών

Νέο σύγχρονο πυροφυλάκιο στον λόφο Τσακού, πραγματοποιήθηκε ένα αίτημα ετών

νέο πυροφυλάκιο Τσακός 20150426_164139 copy

Αίτημα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού επί σειρά ετών ήταν η αντικατάσταση του παλιού πυροφυλάκιου που βρισκόταν πάνω στο λόφο Τσακού.

Η παλιά σιδηροκατασκευή δεν εξυπηρετούσε πλέον τις ανάγκες για τις οποίες είχε πρωτοτοποθετηθεί.

παλιό πυροφυλάκιο Τσακός 20150426_164105 copy

Πριν 10 ημέρες περίπου, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ένα νέο σύγχρονο πυροφυλάκιο έκανε την εμφάνισή του. Μετά από προσπάθειες του προέδρου του Συλλόγου κ. Βασίλη Σαββίδη και με τις ενέργειες της κ. Στέλλας Ψύλλα (εντεταλμένης συμβούλου πολιτικής προστασίας) τοποθετήθηκε από τον ΣΠΑΥ η νέα κατασκευή.

Αυτά μας γνωστοποίησε ο κ. Σαββίδης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Βάση όσων συζητήσαμε με τον κ. Σαββίδη, η τοποθέτηση έγινε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου.

Μας πληροφόρησε επίσης ότι αύριο, Δευτέρα 27/4/15, ενδέχεται να συναντηθεί ο Σύλλογος με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής προκειμένου να του ζητήσουν βοήθεια στο αντιπυρικό έργο. Αυτό θα βασίζεται σε εθελοντές και ο Σύλλογος έχει υπόψην του ήδη τρεις ανέργους κατοίκους που χρειάζονται στήριξη. Θα ζητήσουν να υπάρχουν τρεις βάρδιες για την προστασία του λόφου, αν είναι εφικτό και επιτρέπεται να γίνει σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και αν υπάρχει περιθώριο οικονομικής ενίσχυσης για την πυροπροστασία. Ο πρόεδρος ανέφερε ότι σαν σύλλογος φιλοδοξούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη λαχειοφόρο αγορά στον καλοκαιρινό χορό, να είναι ικανά να στηρίξουν αυτή τη δράση.

νέο πυροφυλάκιο Τσακός 20150426_164236 copy

Επίσης μας ενημέρωσε ότι στις 10 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου για να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα της περιοχής του Τσακού και ιδίως το Ο.Τ. 118.

Πιστεύουμε ότι ο ΣΠΑΥ καθυστέρησε πολύ να αντικαταστήσει την κατασκευή αν υπολογίσουμε ότι του αποδίδονται χρήματα από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Για τη δράση του προέδρου κ. Σαββίδη και όλου του ΔΣ του Συλλόγου έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η δεντροφύτευση 10 μικρών πεύκων που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο και μόνο πριν μερικές μέρες χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Πάντα σεμνός ο πρόεδρος και εργατικός συνεχίζει τον αγώνα για την περιοχή που κατοικεί  και νοιάζεται.

δεντροφύτευση Τσακός 20150426_164120 copy

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.