Ημέρα χωρίς ασανσέρ στο κτίριο του βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής

elevetor

Αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) και τον Εθνικό Συντονιστή της εκστρατείας NowWeMove στην Ελλάδα, Γιώργο Φαρφαρά θα πραγματοποιήσουν στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ. Σε περισσότερες από 15 χώρες θα κλείσουν οι ανελκυστήρες σε πάνω από 200 κτίρια σε περισσότερες από 50 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχοντας στην εκστρατεία της ISCA “NowWeMove” για την προώθηση του μαζικου αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σηματικής δραστηριότητας.
Στην Ελλάδα ήδη έχουν δηλώσεις συμμετοχή, οι Δήμοι Φιλοθέης – Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων, Παύλου Μελά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Τροχαία Θεσσαλονίκης όπου οι ανελκυστήρες θα είναι εκτός λειτουργίας.
Το ίδιο θα γίνει και στο κτίριο της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή στην Αττική
Η δράση για την Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ θα είναι εθελοντική και θα λάβει υπόψην της τις ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας
Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά: Η ημέρα χωρίς ανελκυστήρα έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην σημασία της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία του και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή τους.
Ως άνθρωποι γεννιόμαστε για να κινούμαστε, και χρειαζόμαστε πιο συχνή σωματική δραστηριότητα»