Μια σπουδαία θεατρική σκηνή απέκτησε το 1ο Γενικό Λύκειο Αγ. Παρασκευής

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 1ου ΓΕΛ 20150620_183037

Από χθες, 20 Ιουνίου 2015, η Αγία Παρασκευή απέκτησε ένα ακόμα αξιόλογο χώρο πολιτισμού.

Την αίθουσα θεάτρου του 1ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Αγίας Παρασκευής στην οδό Νεαπόλεως.

Έπειτα από μια ταχύτατη, αλλά με όλες τις προδιαγραφές, ανακαίνιση του χώρου έγιναν τα εγκαίνια με την παρουσίαση της κωμωδίας του Αριστοφάνη “Εκκλησιάζουσες” από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου και παρουσία συγγενών, φίλων, μελών των σχολικών κοινοτήτων και δημοτικών παραγόντων. Ζωντανή μουσική από την παριστάμενη Μαρία Ρεμπούτσικα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 1ου ΓΕΛ 20150620_183047Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ κ. Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη εξήγησε πως ένα όνειρο για μικρές αλλαγές στην αίθουσα, για ένα “φρεσκάρισμα” όπως χαρακτηριστικά είπε, κατέληξε σ’ αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα.  Σε μια θεατρική σκηνή που θα εξυπηρετεί πέρα από τις θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Λυκείου. Μίλησε για ένα αποτέλεσμα που ικανοποίησε όλους τους μαθητές του σχολείου, αισθητικά και ουσιαστικά. Όπως είπε η πρόεδρος “… φτιάχνοντας ένα θέατρο ανοίγεις μια πόρτα στον πολιτισμό και τα παιδιά μας το χρειάζονται, το έχουν ανάγκη, το απαιτούν από μας”. Η βραδιά όπως είπε, ήταν αφιερωμένη σε όλα τα “ΓΕΛ-άκια” (οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου) και ιδιαίτερα στη θεατρική ομάδα, της οποίας την ευθύνη έχει η ίδια.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι μαθητές-ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Παναγιώτης Γκόνης και ο πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τραυλός.

Ευχαριστίες από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων προς όλους όσους εργάστηκαν για τη διαμόρφωση του χώρου, την Αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη, τους τεχνίτες του Δήμου, τις κυρίες που καθαρίζουν, την φύλακα του σχολείου, αλλά κυρίως τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας επιτροπής κ. Τραυλό που αντιμετώπισε όλο το βάρος και το άγχος όσων ασχολήθηκαν.

Όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου πρόσφερε τη στήριξή του σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ο χώρος υπέστη κτιριακές βελτιώσεις, τοποθέτηση προβολέων, τοποθέτηση κουρτίνας παρασκηνίων, ριζική διαμόρφωση των καμαρινιών, χωροταξικές αλλαγές στην σκηνή και χρωματικές αλλαγές, που τον καθιστούν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τραυλού, ισάξιο επαγγελματικών θεάτρων με σκοπό να αποσυμφορηθεί το διπλανό θέατρο του 2ου Γυμνασίου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 1ου ΓΕΛ 20150620_184434

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Νικόλαος Τζαβαλάς και ο νέος Διευθυντής (μετά τις εκλογές της 19ης Ιουνίου 2015) κ. Νικόλαος Μποσινάκης.

Παρόντες επίσης ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τερψιχόρη Γκιόκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λογοθέτης (Διευθυντής 7ου Δημοτικού) και Σωτήρης Ησαΐας, οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης Γονέων Σούλα Θεοδώρου-Χλύκα και Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, το μέλος της Ένωσης Γονέων Μάκης Μητσάκης, η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου μιας και η εγγονή της είναι μία από τις χαριτωμένες μαθήτριες-ηθοποιούς και η κ. Μαράτου από το Σύλλογο “Φροντίδα”.

 

Τη Θεατρική Ομάδα αποτελούν οι μαθητές:

Αλεξανδροπούλου Κωνσταντίνα

Γεωργιοπούλου Αναστασία

Γιαλπάκης Φίλιππος

Γιάννης Γιώργος

Γκούμα Χριστιάννα

Διώχνου Σοφία-Πηνελόπη

Ζαφειροπούλου Χριστίνα

Καλογερά Μαριλένα

Κατηφόρη Σοφία

Κούρου Λυδία

Μαγιέτου Μαρία-Χριστίνα

Προμποννά Φλώρα

Πύρρου Ελένη

Σκανδάλη Κωνσταντίνα

Τσαρουχά Ιωάννα

Στους οποίους αξίζουν πάμπολλα συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την καταπληκτική παράσταση που έδωσαν για μια ακόμα φορά. Αξίζουν πολλά χειροκροτήματα για το άφθονο γέλιο που μας χάρισαν.

 

=

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.