Επίσημη έναρξη για το 3rd Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

11

• Πληροφορική, κοινωνικές επιστήμες, ενέργεια και περιβάλλον
οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας.
• Διακεκριμένη ομιλία του Καθηγητή ΜΙΤ κ. Δημήτρη Αντωνιάδη

Με αισιοδοξία ξεκίνησε η πρώτη μέρα του 3rd Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» που αποδεικνύει ότι ο τομέας της έρευνας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως “μοχλός ανάπτυξης”.

Τα workshop που έλαβαν χώρα αφορούσαν στους τομείς της Πληροφορικής, τις Κοινωνικές Επιστήμες, την Ενέργεια και το Περιβάλλον. Τις επόμενες ημέρες και για όσο διαρκεί το Φόρουμ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις από περισσότερους από 150 διακεκριμένους επιστήμονες στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, των Τηλεπικοινωνιών καθώς και Τεχνολογιών Επιταχυντών με προσφορά στην Κοινωνία.
Σημαντική μνεία θα πρέπει να γίνει στη διάλεξη που έδωσε ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Αντωνιάδης, Καθηγητής (Ray & Maria Stata Professor of Electrical Engineering) στο MIT Microsystems Technology Laboratories (USA).

20

Αύριο Τρίτη 30/6/2015 συνεχίζουμε με εξίσου ενδιαφέρουσες διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων θα είναι οι:
Nava Swersky-Sofer: Πρόεδρος της International Commercialization Alliance και Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Nano-Israel. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tissum, της εταιρείας εκμετάλλευσης τεχνολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.
Barrett Bryant: Καθηγητής Τμήματος Computer Science and Engineering στο Πανεπιστήμιο North Texas (USA). Μέλος της διοικούσας επιτροπής της SAC (ACM Symposium on Applied Computing ) και μέλος της EAPLS. Είναι επίσης ανώτερο στέλεχος της ACM και IEEE.

6

Στα πλαίσια του Φόρουμ, την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα γίνει η βράβευση του επιφανούς Καθηγητή Ιωάννη Ηλιόπουλου με το βραβείο «Demokritos Scientific Research & Innovation Award» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο. Μετά την απονομή θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση, η οποία θα πλαισιωθεί από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και αποτελεί την κεντρική κοινωνική εκδήλωση του πενθημέρου και θα δώσει μία επιπλέον ευκαιρία στους συμμετέχοντες – επιστήμονες, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, φοιτητές αλλά και στον καθένα που ενδιαφέρεται για τις επιστημονικές εξελίξεις, να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα στις σπουδές ή την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται και τα events δικτύωσης, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες επιστήμονες που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό να συναντηθούν με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Δημόσιες Σχέσεις
communications@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr
210 650 3040 – 210 650 3002

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:
LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
______________________________________________________________
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.