Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup – Η Ελληνική πρόταση

Χωρίς τίτλοΜε ανακοίνωση του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, τα δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, για έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα που κατέθεσε, επίσημα, η Ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το tweet του Προέδρου του Eurogroup, η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στις 19:00 ώρα Βρυξελλών (20:00 ώρα Ελλάδας).

Το Ελληνικό αίτημα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Εκπρόσωπο του Δ.Σ. του ESM, αφού αναφέρει ότι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει επείγοντα και πιεστικά χρηματοπιστωτικά προβλήματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και για ολόκληρο το 2016 δεδομένου ότι, δεν υπήρξαν καταβολές από το Δεύτερο Πρόγραμμα από τον Ιούλιο του 2014, ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ότι το Πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου 2015, ότι το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για επέκταση του και επιπλέον διαπραγματεύσεις δεν έγινε αποδεκτό και ότι ο μηχανισμός επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) δεν έχει επεκταθεί από την ΕΚΤ και οπότε έχουν αναγκαστικά επιβληθεί περιορισμοί κεφαλαίων στο Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη και δεδομένου ότι, σήμερα, είναι η καταληκτική προθεσμία που έθεσε το κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, επισημαίνει:

“Η Ελλάδα αιτείται χρηματοπιστωτική βοήθεια για την σταθερότητα από τον ESM στη μορφή διετούς Δανείου (“Δάνειο”) εφόσον όλες οι συνθήκες που περιλαμβάνονται στο Άρθρο 13 της συνθήκης του ESM και στο άρθρο 2 των Οδηγιών καλύπτονται.

Το Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να καλυφθεί η εξυπηρέτηση των Ελληνικών χρεών στο εξωτερικό και τις υποχρεώσεις κάλυψης χρέους στο εσωτερικό της Χώρας.

Σε συνδυασμό με το Δάνειο, η Ελλάδα αιτείται από τον EFSF την αναδιάρθρωση του χρέους και την αναμόρφωση (σ.μ. επιμήκυνση) στο πνεύμα των προτάσεων που θα γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Ελληνικό χρέος θα καταστεί εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο μακροπρόθεσμα μέχρι το τέλος της περιόδου του Δανείου ή και νωρίτερα, η Ελλάδα στοχεύει να επανακτήσει πρόσβαση στις Διεθνείς Χρηματοπιστωτικές Αγορές για να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Μέχρι να συμφωνηθεί αυτό το Δάνειο και να τεθεί σε λειτουργία η Ελλάδα αιτείται την παράταση του τρέχοντος προγράμματος από το Eurogroup, για μία σύντομη περίοδο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα κηρυχθεί τεχνική στάση πληρωμών.”

http://www.epoli.gr

 

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.