Ενημερωτικό Δελτίο της ΔΑΠΑΧΟ για τη συμμετοχή στην πυρόσβεση στον Υμηττό

785

ΔΑΠΑΧΟ-φωτιά Υμηττός 18-7-15α

ΔΑΠΑΧΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
19/07/2015

Την Παρασκευή 17/07/2015 λίγο μετά τις 12:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά πλησίον του Αγ. Γεωργίου στον Καρέα η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις βοηθούμενη από τον ισχυρό άνεμο.
Στις 13:00 μετά από σήμα του 199 ΣΕΚΥΠΣ το επτάτονο υδροφόρο <Ιλισσός 1> με τριμελές εθελοντικό πλήρωμα αναχώρησε για το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Αρτεμις (σκοπευτήριο Βύρωνα), όπου ξεκίνησε να επιχειρεί από τις 13:25 – 16:30 που εγκατέλειψε την επιχείρηση λόγω μηχανικού προβλήματος (υπερθέρμανση κιβωτίου ταχυτήτων).
Από την έναρξη της επιχείρησης συγκροτήθηκε 15μελές πεζοπόρο τμήμα, το οποίο με όχημα μεταφοράς του Δήμου μετά από σήμα του 199 ΣΕΚΥΠΣ στις 15:00 κινήθηκε προς τα Αστυνομικά της Ηλιούπολης, όπου ξεκίνησε να επιχειρεί στις 15:37, οριοθετώντας την πυρκαγιά στα όρια της κατοικημένης περιοχής έως τις 18:30 που ολοκληρώθηκε το έργο του και αποδεσμεύτηκε.
Στις 17:00 το δεκάτονο υδροφόρο του Δήμου <Ιλισσός 2> με τριμελές εθελοντικό πλήρωμα, μετά από σήμα του 199 ΣΕΚΥΠΣ κινήθηκε προς το νότιο τμήμα του μετώπου. Εκεί ξεκίνησε να επιχειρεί από τις 17:30 στην οδό Διγενή Ακρίτα στην Αργυρούπολη και συνέχισε υποστηρίζοντας το ΠΣ έως την Τερψιθέα στην Ανω Γλυφάδα, από όπου αποδεσμεύτηκε στις 20:00 για να επιστρέψει στις 20:20.
Από το πυροσβεστικό ΔΑΠΑΧΟ 2 στις 20:05 ζητήθηκε να μεταβεί με τετραμελές πλήρωμα στην κορυφογραμμή του Υμηττού, όπου ξεκίνησε να επιχειρεί στην πλαγία νοτίως του Κακορέματος στις 20:30 υποστηριζόμενο από το πεζοπόρο της 1ης ΕΜΑΚ έως το πρωί του Σαββάτου 18/7/2015 στις 10:00 που αποδεσμεύτηκε.
ΔΑΠΑΧΟ-φωτιά Υμηττός 18-7-15βΑπό το δεκάτονο υδροφόρο <Ιλισσός 3>, ζητήθηκε να κινηθεί στις 19:30 της Παρασκευής με τριμελές πλήρωμα προς τις κεραίες του Υμηττού, προκειμένου να υδροδοτήσει οχήματα του ΠΣ έως τις 22.00 που αποδεσμεύτηκε.
Την Παρασκευή 17/7/2015 στις 15:15 ζητήθηκε από το ΔΑΠΑΧΟ 1 με τριμελές πλήρωμα να καλύψει τον τομέα του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή επειδή είχαν αναχωρήσει για την πυρκαγιά τα οχήματα του ΠΣ. Το όχημα κάλυψε τον τομέα έως τις 22:00 που αποδεσμεύτηκε και επέστρεψε στη βάση του.
Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης στο Πυροφυλάκειο της ΔΑΠΑΧΟ παρέμενε συγκροτημένο εφεδρικό δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα ενώ καλύπτονταν από παρατηρητές της ομάδας μας διαρκώς έξι σημεία επιτήρησης του δάσους από την Αγία Παρασκευή έως τα νότια όρια του Δήμου μας. Επίσης έξι ποδηλάτες από τους ποδηλάτες Παπάγου – Χολαργού εκτελούσαν συνεχώς περιπολίες στο βουνό.
Από τις 10:00 Παρασκευής 17/7/2015 έως τις 10:00 Σαββάτου 18/7/2015 στις δράσεις και επιχειρήσεις της ομάδας συμμετείχαν περισσότεροι από 80 εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ.
Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΔΑΠΑΧΟ επισημαίνει πως από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έως το τέλος των επιχειρήσεων της ομάδας στο πυροφυλάκειο, βρίσκονταν ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιος Αυγουρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Μιχάλης Τράκας, οι οποίοι μαζί με τους κ.κ. Βασίλη Σαμάνη, Κώστα Τσουροπλή και Χρήστο Πετράκη, εξασφάλιζαν την άριστη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ των δημοτικών υπηρεσιών, την ΕΛΑΣ και την ΔΑΠΑΧΟ επιλύοντας αμέσως κάθε πρόβλημα.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επιχείρησης, επισκέφτηκαν το πυροφυλάκειο της ΔΑΠΑΧΟ, και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της επιχείρησης η επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Παπάγου – Χολαργού κα Χριστίνα Πολυκαλά καθώς και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης κος Κώστας Πολυχρόνης – Τίγκας με αντιπροσωπεία της παράταξής του.

Για τη ΔΑΠΑΧΟ
Βαγγέλης Στογιάννης

ΔΑΠΑΧΟ-φωτιά Υμηττός 18-7-15γ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.