Απαράδεκτα Ψηφίσματα της Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής

Ακολουθεί επιστολή που εστάλη στο e-mail της σελίδας μας με την παράκληση να δημοσιευθεί.

επιστολή, ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ

 

Προς
Κατοίκους Αγ. Παρασκευής μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ
Τοπικό τύπο Αγίας παρασκευής
Εφημερίδα Αυγή

Προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη
Προς την Υπεύθυνη οργανώσεων Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Σόφη Παπαδόγιαννη

Κοινοποίηση:
Νομ. Επιτροπή Βόρειας Αθήνας
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Οι άνθρωποι που υποδύονται τους συντονιστές και αξιωματούχους της ΟΜ. Αγίας Παρασκευής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την συρρίκνωση της οργάνωσης σε λίγες δεκάδες μέλη σε μια πόλη των 100 χιλιάδων κατοίκων. Είναι επίσης απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάλυση κάθε μορφής δημοκρατίας στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης, για την υπόθαλψη ανθρώπων προβληματικής συμπεριφοράς και για την διολίσθηση της οργάνωσης σε ακραία και εξόφθαλμα μονόπλευρη εσωστρέφεια. Λεπτομερής και επανειλημμένη ανάλυση των προβλημάτων όπως και συγκεκριμένες προτάσεις για διέξοδο από την κατάσταση αυτή που χρονίζει από το φθινόπωρο του 2013, αγνοήθηκαν πλήρως.

Δείγμα της αρνητικής τους στάσης αποτελούν τελευταία ‘ψηφίσματα’ όπου το ένα αναφέρεται με αδικαιολόγητα επιθετικό τρόπο στον υπουργό προστασίας του πολίτη και το άλλο αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία την οποία αγωνίζεται να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν και ίσως σχεδίασαν την συρρίκνωση της ΟΜ. Αγίας Παρασκευής ώστε να καταλάβουν θέσεις ευθύνης χωρίς καν να είναι εκλεγμένοι αφού κανένα μέλος πέραν του συγκεκριμένου ‘στενού κύκλου’ δε εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην τελευταία εκλογική διαδικασία.

Συνεχίζοντας τόσο το καταστροφικό τους για το ΣΥΡΙΖΑ έργο, όσο και συνεχίζοντας επίσης την μόνιμα αντιπολιτευτική τους στάση απέναντι στο κόμμα και την κυβέρνηση, προχώρησαν στα δύο απαράδεκτα ‘ψηφίσματα’ που ευθέως αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και απορρίπτουν τις επιλογές του πρωθυπουργού. Κάθε λογικός άνθρωπος νομίζω πως αντιλαμβάνεται ότι ομάδες της τάξης των είκοσι ατόμων, και μάλιστα με εξαιρετικά αμφιλεγόμενη οργανωτική νομιμοποίηση, δεν δικαιούνται να μιλούν ούτε εξ ονόματος των αριστερών της πόλης ούτε εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδιόρρυθμη αυτή οργάνωση μελών έχει απασχολήσει τόσο φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κεντρικά όργανα του κόμματος χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να επιτευχθεί επίλυση του προβλήματος. Η κουλτούρα που εκπέμπεται από την ομάδα αυτή, οι θέσεις αλλά και η συνεχής αρνητική της στάση, είμαι βέβαιος πως δεν αντιστοιχούν ούτε εκφράζουν τις απόψεις των χιλιάδων δημοτών της Αγ. Παρασκευής που είναι μέλη, φίλοι ή ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που κάποιος κριτικάρει την απεύθυνση του σημειώματός μου και σε εκτός αριστεράς αποδέκτες/έντυπα, σημειώνω προκαταβολικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να λειτουργεί ως Πυθαγόρειο ομακοείο, αλλά ως ένα ανοικτό προς ολόκληρη την Κοινωνία κόμμα το οποίο δεν έχει ούτε να κρύψει ούτε να φοβηθεί κάτι.

Θανάσης Κοντονάτσιος
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

———

Ακολουθούν τα εν λόγω ψηφίσματα:

http://santasyriza.blogspot.gr/2015/07/blog-post_19.html
Sunday, 19 July 2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜ . ΣΥΡΙΖΑ Αγ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.Ε. και την Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της προς την συμφωνία – μνημόνιο με τους δανειστές.
Στη συμφωνία αυτή εμπεριέχονται άγρια μέτρα λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και μέτρα που παραβιάζουν την εντολή του λαού μας της 25 Γενάρη, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας και την εντελώς πρόσφατη εντολή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του λαού για ένα καλύτερο αύριο.
Μετά από 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε ανεπανάληπτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα κρίνουν το μέλλον του λαού για δεκαετίες. Το πρωτοφανές σύστημα εκβιασμών, πιέσεων και τρομοκρατίας από δανειστές και συστημικά ΜΜΕ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανατρέψει τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του κόμματος και του κυβερνητικού προγράμματος, πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά, λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και η οποία δεν πρέπει να διαρραγεί.
Είναι η ώρα το κόμμα, στο σύνολό του, να περιφρουρήσει τον ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές αποφάσεις του και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.
Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκλιση της Κ.Ε., οι συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων και η σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος.
Στηρίζουμε την κυβέρνηση της Αριστεράς σημαίνει ότι τη βοηθάμε να πετύχει τους προγραμματικούς της στόχους. Σημαίνει ότι το κόμμα και το λαϊκό κίνημα τη βοηθάει να αποφύγει τις κακοτοπιές και την αναίρεση της φυσιογνωμίας της.
Στηρίζουμε, επίσης, τους συντρόφους μας που δεν υπερψήφισαν τη συμφωνία και εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις που ζητούν διαγραφή ή αποπομπή βουλευτών και υπουργών που δεν υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά την ουσία τους, όσο και τον τρόπο, δηλαδή την εκφώνησή τους από τα μνημονιακά ΜΜΕ. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες ξένες προς τα ιδανικά της Αριστεράς.
Επίσης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που δεν έχασε την ευκαιρία και έπνιξε με χημικά και καταστολή τη χτεσινή (15/7/15) διαδήλωση – διαμαρτυρία των συμπολιτών μας στο κέντρο της Αθήνας.

———-

http://santasyriza.blogspot.gr/2015/07/blog-post_51.html
Sunday, 19 July 2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής, υπό τις προσταγές ή την ανοχή του «αρχιστράτηγου» ΠΑΝΟΥΣΗ, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής ζητά και απαιτεί την άμεση απόλυσή του από την θέση του Υπουργού ΠροΠο.
Επίσης, απαιτούμε να μην υπάρξει καμία κυβερνητική διεύρυνση προς τα δεξιά από εδώ και μπρος.

Πέμπτη 16 Ιούλη 2015.
Αγία Παρασκευή.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.