Παράνομη η αλλαγή ωραρίου του ΚΕΠ Αγ. Παρασκευής, επανέρχεται το κανονικό ωράριο

ΚΕΠ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1η

Μετά την ανακοίνωση της ιστοσελίδας για τις μειωμένες ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ Αγίας Παρασκευής για το μήνα Αύγουστο – η οποία ανακοίνωση είχε ήδη τοιχοκολληθεί στο ΚΕΠ – συζητήσαμε για το θέμα αυτό με τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά.
Τα όσα μάθαμε έχουν τρομερό ενδιαφέρον και μάλιστα όταν προέρχονται από τα χείλη ενός πρώην Δημάρχου.


Την απόφαση της λειτουργίας του ΚΕΠ από τις 10/8 έως 29/8 καθημερινά από τις 8:00 έως τις 16:00, την έλαβε μόνος του ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, με έγγραφη και υπογεγραμμένη ανακοίνωση.
Πράξη η οποία οδήγησε τον κ. Ζορμπά σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την Διευθύντρια Διοίκησης του Δήμου κ. Τύπα και με κοινοποίηση προς τους προϊστάμενους του ΚΕΠ, εφιστώντας τους την προσοχή και τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση «είναι παράνομη και καταχρηστική και αντιβαίνει σε κάθε έννοια νομιμότητος με βάση το Νόμο 3013/2002 και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τους υπαλλήλους».
Αποτέλεσμα η κανονική λειτουργία του ΚΕΠ καθημερινά 8:00 με 20:00 και Σάββατο 8:00 με 14:00.
Το σκεπτικό του κ. Ζορμπά και η έννοια του Νόμου είναι ότι το ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) είναι θεσμός που υπάρχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ακόμα και τις ώρες που δεν λειτουργούν οι άλλες υπηρεσίες. Αυτός είναι ο στόχος του, να μπορεί ο πολίτης ακόμα και το απόγευμα ή το Σάββατο να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του κράτους.


Σύμφωνα με «Υπόμνηση διατάξεων και εγκυκλίων οδηγιών που ρυθμίζουν θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ», στις 13/11/2014, του τότε υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ισχύουν τα εξής:

1. Τήρηση ωραρίου λειτουργίας ΚΕΠ


Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ καθορίζεται με την παράγραφο 3 της αριθ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/ΦΒ1/14757/25-7-2011 ΦΕΚ Β’ /1659) απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία:


• Όσα ΚΕΠ στελεχώνονται με δύο υπαλλήλους λειτουργούν σε πενθήμερη βάση με ωράριο 7.30 έως 15.30
• Όσα ΚΕΠ στελεχώνονται με 3 ή περισσότερους υπαλλήλους λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο καθημερινά από 8.00 μέχρι 20.00 και το Σάββατο από 8.00 έως 14.00 (αφορά το ΚΕΠ Αγ. Παρασκευής)


Καθώς η τήρηση του ωραρίου εργασίας αποτελεί υποχρέωση όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων και η παραβίασή του αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, υπενθυμίζουμε τις σχετικές με το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ εγκυκλίους της Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας της υπηρεσίας μας αριθμ.:
ΔΙΑΔΠ/Φ/Β/1/15884/10-8-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΜ7Χ-ΥΕΔ),
ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/22088/3-11-2011 (ΑΔΑ: 45ΒΖΧ-Ρ2Λ)


και παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΕΠ.

Εδώ ισχύει η φράση του κ. Αντρέα Γκιζιώτη, ότι στην πρασιά του σπιτιού μας μπορούμε να λειτουργούμε όπως θέλουμε, στη Διοίκηση του Δήμου όμως πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους!

Το πιο σημαντικό και παράλληλα ανησυχητικό είναι η εικόνα ενός Δημάρχου που δεν συμβουλεύεται τον ίδιο του τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, την δική του επιλογή άλλωστε και τη Διευθύντρια Διοίκησης, που ασφαλώς γνωρίζουν καλύτερα τον τομέα Διοίκησης & Νόμων και δείχνει να προσπαθεί να συγκεντρώσει πάνω του όλες τις εξουσίες. Επόμενο είναι όταν προσπαθεί να βάλει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη να κάνει λάθη.

 

29145_signed Υπόμνηση διατάξεων και εγκυκλίων οδηγιών που ρυθμίζουν θέματα Οργάνωσης και Λειτουργία ς ΚΕΠ

ΚΕΠ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥΚΕΠ-ΕΝΣΤΑΣΗ ΖΟΡΜΠΑ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.