Έχει ξεπεραστεί η ικανότητα υποδοχής προσφύγων κατά τον Αντ/ρχη Γ. Καραμέρο

Η φέρουσα ικανότητα υποδοχής προσφύγων έχει ξεπεραστεί για την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ-ΕΠΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ

Συνάντηση στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου και μικρών Κυκλάδων είχαν ο Έπαρχος Νάξου και Αμοργού και ο Αντιπεριφερειαρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την αγροτική εκπαίδευση αλλά και την δημιουργία film office για τις παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών για την διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους συγκεκριμένους τομείς μεταξύ των δύο Περιφερειών (Νοτίου Αιγαίου και Αττικής). Επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνουν κοινές προσπάθειες και στον πρωτογενή τομέα καθώς η Νάξος έχει επιτύχει ένα επιτυχημένο μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης με τον τουρισμό, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για περιοχές της Αττικής.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε και το μεταναστευτικό μετά την ραγδαία αύξηση των ροών από τη Συρία προς τα νησιά του Αιγαίου και την Αττική όπου επισημάνθηκαν οι αδυναμίες αλλά και τρόποι επίλυσής τους.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:
“Μολονότι το ζήτημα είναι ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της και όχι μόνο της Ελλάδας, έχουμε προτείνει από τον Μάρτιο τρόπους και λύσεις για την υποδοχή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Η φέρουσα ικανότητα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων κάποιων νησιών του Αιγαίου αλλά και της Αττικής έχει ξεπεραστεί”.

 

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.